Dexter Morgan a nejznámější vrazi, se kterými se popasoval

Dexter Morgan a nejznámější vrazi, se kterými se popasoval
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sedm let jsme sledovali Michaela C. Halla v roli Dextera, jak si své vražedné sklony vybíjí na ostatních záporácích a zároveň on sám z pozice forenzního specialisty vraždy vyšetřuje.

Arthur Mitchell (Trinity) 

V originále je označován jako Trinity Killer, tedy trojnásobný vrah. Trpí podobnými pohnutky jako sám Dexter, ve dne žije spořádaný život, v noci se však projevuje jeho záliba ve vraždění. Stejně tak ho formovala tragická událost v dětství, v jeho případě to byla smrt sestry. Následovala sebevražda matky a týrání otcem. Vrah, který rituálně vraždil vždy tři oběti, zanechával na místech činů popel své sestry. Vždy vraždil stejným způsobem a v daném pořadí. Mladá žena ve vaně, vdaná žena a matka dvou dětí, následně otec dvou dětí. Dexter je fascinován tím, jak se mu po celých třicet let dařilo skrývat identitu sériového vraha a skloubit ji s rodinným životem.  

Trinity byl Dexterovi několikrát na dosah, nakonec se mu však podařilo zavraždit také jeho ženu Ritu a malého syna Harrisona. Dexter Mitchella dopadne v momentě, kdy se on sám snaží spáchat sebevraždu a zavraždí ho kladivem. 

Řezník z Bay Harbor

Tato přezdívka neznámého sériového vraha se objevila v druhé sérii. Až na to, že vrah nebyl tak úplně neznámý, jedná se totiž o samotného Dextra. Má už na kontě bezmála stovku obětí, jejichž těl se zbavuje naporcováním a odhozením do oceánu v pytli na odpadky. Několik takových však objevila skupina potápěčů a započalo rozsáhlé vyšetřování. Dexter vynaložil veškeré úsilí, aby se vyhnul obvinění, a nakonec svalil vinu za dvacítku známých obětí na seržanta oddělení Jamese Doakese. 

Brian Moser

I tento vrah je Dextrovi velmi blízko. Jedná se o jeho staršího bratra, který byl také svědkem smrti jejich matky a odnesl si z toho obdobné psychické následky. Vraždit začal v kruzích prostitutek, jejichž těla naporcoval a uchovával v chladících vozech. Nakonec zabil také svého biologického otce a pod falešnou identitou začal stalkovat svého ztraceného bratra. Jako rituál, kterým chce s Dexterem obnovit rodinné spojení, ho nutí zabít adoptivní sestru Debru. Po následném sletu událostí se Dexterovi podaří Briana zdrogovat a zavraždit ho tak, aby to působilo jako sebevražda.