Debi Mazar: herečka ze seriálu Znovu 20 a její zkušenost s nemocí COVID-19. Přečtěte si, proč herečku nechtěli testovat

Debi Mazar: herečka ze seriálu Znovu 20 a její zkušenost s nemocí COVID-19. Přečtěte si, proč herečku nechtěli testovat
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Výrazná herečka převážně vedlejších filmových a seriálových rolí Debi Mazar, se stejně jako většina ostatních celebrit podělila prostřednictvím sociálních sítí o své osobní zkušenosti s proděláním nemoci COVID-19.

Kdo je Debi

Původním povoláním vizážistka, která se díky své profesi dostala do světa hudby a filmu, se narodila 15.8.1964 v New York City a jako herečka se objevuje v menších seriálových a filmových rolích už řadu let. Zahrála si i v některých videoklipech s Madonnou, se kterou se seznámila při práci a staly se přítelkyněmi.

Malá, ale výrazná role

V seriálu Znovu 20 (Znovu dvacítkou) od Darrena Stara, který se podílel na seriálech Sex ve městě, Beverly Hills 90210, Melrose Place, se Debi objevila jako Meggie Amato, trochu staromódní a lesbická spolubydlící hlavní představitelky seriálu Lizy Miller (ztvárněná Sutton Foster).

Zkušenosti s nemocí COVID-19

Debi se v březnu rozepsala na svém instagramovém profilu o pozitivním testu na koronavirus. Popsala, jak její muž a dvě dospívající dcery prodělali záhadnou nemoc podobající se chřipce, a že asi po dvou týdnech se objevili příznaky i u ní, ale to už se mluvilo o nové nákaze, a tak si chtěla nechat udělat test.

K jejímu překvapení byla odmítnutá, protože nepatřila do vytipované skupiny potencionálně nakažených. Nebyla v nedávné době v zahraničí a nebyla v doloženém kontaktu s pozitivně testovanou osobou. Sehnala si tedy test jinou cestou prostřednictvím přítele a čekalo ji týdenní čekání na test v karanténě.

Díky příbuzným v Itálii byla poměrně dobře informovaná o situaci ve světě a nerozuměla moc dobře tomu, proč musí čekat na test celý týden, když například Severní Korea má výsledky do dvou hodin. Byla zmatená i z toho, že se v Evropě nosí roušky, zavírají školy, omezuje se pohyb lidí a v New Yorku si lidé žijí, jako by se jich nic takového netýkalo. Průběh nemoci popisovala jako „na houpačce“. Jeden den se cítila dobře, další den s vysokou horečkou a dýchacími problémy. Po pěti dnech si vyslechla pozitivní diagnózu a rozhodla se vyléčit doma.

Po vyléčení

Herečka zvažovala, jakým způsobem se zapojit do boje se zákeřnou nemocí, a nakonec se rozhodla jako vyléčená darovat krevní plazmu, která představuje jednu z variant zkoušených metod léčby nakažených pacientů a vyzvala k dárcovství i ostatní lidi.

Zdroj článku:
  • Autorský text