Davidovi Matáskovi přibylo od dob, kdy hrál Kendyho, pár svalů a vrásek, ale rošťácké úsměvy rozdává stále

Davidovi Matáskovi přibylo od dob, kdy hrál Kendyho, pár svalů a vrásek, ale rošťácké úsměvy rozdává stále
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Od bezstarostného představitele studenta Kendyho, přes rebela v kapele s propagací k nacionalismu až po ztvárnění charismatického policejního komisaře, který se probudil po dvaceti letech z kómatu a musí se přizpůsobit nové době a vypátrat lotra, kvůli kterému přišel o kus života.

Sláva hned po první filmové zkušenosti

David Matásek (1963) je rodilý Pražák ze Žižkova, a kromě několika let, které trávil v dětství v Hradci Králové, žije stále v Praze. Přes recitaci a literaturu našel cestu k herectví, což jeho rodiče (scénografa a grafičku) nijak nezaskočilo. David vystudoval na pražské Státní konzervatoři hudebně dramatický obor. Vzápětí se stal idolem několika generací žen a dívek, když se po boku Pavla Kříže představil v komedii Jak svět přichází o básníky (1982) jako bezstarostný Kendy. Následovalo několik volných pokračování, které měly velký divácký úspěch a oběma hercům vysloužili u diváků nesmrtelnost.

David se velice intenzivně věnoval divadelní práci a díky svému talentu a nepřehlédnutelnému charisma si zahrál v činohře Národního divadla řadu prestižních a seriózních rolí.

Proti všem

To je trochu v kontrastu s jeho bouřlivým rebelským mládím, kdy se spolu s Danielem Landou proslavil založením skupiny ORLÍK, která si udržovala image nacionalismu a skinheadství. Repertoár kapely balancoval na hranici zákona a skupina se nakonec rozpadla, protože na koncertech vytvářela prostředí, které nebylo možné už udržet v mezích zákonnosti.

Čtyři děti, čtyři manželky

David má pestrý manželský život. Jeho první manželka byla Eva Turnová z kapely Plastic People of the Universe. Druhou manželkou byla novinářka Simona Matásková, se kterou má dceru Lindu. Ani do třetice to šarmantnímu herci v manželství nevyšlo. S Kateřinou Matáskovou má dceru Marii a syna Benjamína. Posledním hercovým úlovkem je blogerka Eva Matásková, se kterou má syna Toníčka.

Seriál Polda

V poslední době se herec objevuje v médiích v souvislosti se seriálem Polda, kde už čtyři série hraje policejního komisaře Michala Břízu. Kriminální příběhy nejsou nijak výjimečné, ale seriál má velice dobrý potenciál díky dalším dějovým linkám. Ve třech sériích si mladšího policejního parťáka zahrál Igor Orozovič. Ve čtvrté sérii ho vystřídal sympatický Vladimír Polívka a spolu s Matáskem tvoří velice povedenou dvojici vyšetřovatelů. Seriál má vzestupnou kvalitu, a právě David je tím základním prvkem celé série.