Daniela Šinkorová z Ordinace okusila stinnou stranu slávy

Daniela Šinkorová z Ordinace okusila stinnou stranu slávy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po náhlém odchodu z Ordinace Daniela Šinkorová zmizela z obrazovky, naštěstí je zase zpět. Co musela po úmrtí lékařky Gity přehodnotit? Jak jí v práci pomáhají Thálie? A nezanevřela po StarDance na tanec?

Od muzikálů k Ordinaci

Daniela Šinkorová, slovenská herečka a zpěvačka, žijící v České republice, vystudovala hudebně-dramatický obor na konzervatoři v Bratislavě a muzikálové herectví na JAMU v Brně.

Během studií si zahrála na Nové scéně v Bratislavě v muzikálu Grandhotel a v muzikálech Sny noci svatojánské a Bastard v Městském divadle v Brně. Hlavní roli získala v muzikálu Někdo to rád horké v ND Brno a Sugar si poté zahrála i v Hudebním divadle Karlín. V muzikálu Mamma Mia získala roli Donny a hlavní postavu představovala v muzikálu The Addams family.

Daniela Šinkorová samozřejmě nezáří jen na divadelních prknech, ale i na televizních obrazovkách, například v seriálu Nemocnice na kraji města po dvaceti letech. Za své herectví byla oceněna dvěma cenami Thálie a cenou Týtý. Hlavní zlom v kariéře však zaznamenala díky roli Gity Petrové v seriálu Ordinace v růžové zahradě.

Sláva je okouzlující a lákavá, ovšem má i své stinné stránky, které Daniela Šinkorová poznala na vlastní kůži.

Rázný odchod a úleva

Lékařka Gita se stala oblíbenou mezi ženami i muži a ti svoji náklonnost projevovali i herečce samotné, kvůli její plaché povaze ji však všudypřítomná pozornost deptala. Jak rychle slávu člověk nabude, tak snadno ji ztratí. Stačí jen nešťastný odchod ze seriálu doprovázený pomluvami a začíná se znovu.

Sama herečka poznamenala, že herecká úspěšnost se měří podle poslední role a ceny vám žádnou práci nepřinesou. Gita ze seriálu zmizela náhle a brutálně, po střetu s neonacisty skončila s proraženou lebkou.

O slávě říká: „Lucka Bílá říká, že když vystoupáte na vrchol, hodně tam fouká, je to nebezpečné a člověk je tam sám. Já si myslím, že to tak opravdu je. Úspěch přináší hodně hezkých věcí, ale taky se ukáže to, co dřív třeba nebylo vidět. Například kdo je opravdový kamarád. Hlavně vás lidé začnou soudit daleko přísněji, takže cítíte zodpovědnost. Mně úspěch přinesl stres, snahu být ještě lepší, což někdy není úplně zdravé. Ale to je už patnáct let, teď' žiju jinak.“ 

Zklidnila natáčecí tempo, neúspěch si již nepouští tolik k tělu a začala se opět věnovat oblíbeným muzikálům, na které jí dříve nestačil čas.

Taneční talent v praxi

V roce 2018 se Daniela Šinkorová zúčastnila oblíbené taneční soutěže StarDance v páru s Michalem Padevětem. Ačkoliv poroto chválila hereččiny výkony, diváci ji poslali domů už v druhém vyzařovacím kole. Přesto se k prohře postavila čelem se slovy: „První pocity byly smíření a naprostý klid. Někdo vypadnout musel a někdy se to stát muselo a já jsem byla připravená, protože jen ten, kdo je připravený prohrávat třeba někdy v budoucnu může zase něco vyhrát.“

 Nezdar ovšem Šinkorové tanec neznechutil a se svým tanečním partnerem vystupovala na společenských akcích i po vyřazení. Je vidět, že herečka svá slova o vnitřním klidu dokázala převést do praxe a za to má náš obdiv.

Zdroje: