Slavný herec ze seriálu Havaj 5-0 promluvil o zkušenosti s nemocí COVID-19. Fanouškům poslal fotku z nemocnice

Slavný herec ze seriálu Havaj 5-0 promluvil o zkušenosti s nemocí COVID-19. Fanouškům poslal fotku z nemocnice
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Korejsko-americký herec je jednou z desítek, možná stovek světově známých osobností, které si přišlo onemocněním COVID-19. Dvaapadesátiletý Kim na svém Instagramovém účtu zveřejnil desetiminutové video, kde fanoušky seznamuje se svojí zkušeností.

Hvězda seriálu Havaj 5-0 byla v březnu na týden pracovně v New Yorku. Když se Kim vracel nazpět, ještě v letadle cítil první škrábání v krku. Obyčejné na stydnutí u něho obyčejně vypadá jinak, proto se raději rozhodl izolovat doma. Ještě tu noc začal pociťovat úzkost na hrudi, bolest celého těla a razantně se mu zvýšila teplota. Telefonicky kontaktoval svého doktora, který jej poslal na drive-through testy. Výtěr nosu a krku vatovou tyčinkou herec popisuje pouze jako trochu bolestivý. 

Ještě ten den se začal cítit lépe a již druhý den točil zmiňované informační video na svůj profil. Podle svých slov se snažil být co nejopatrnější a nákaze se vyhýbat. Situace se dotkla zejména štábu seriálu New Amsterdam, jehož natáčení se v New Yorku zúčastnil. V té době byl již pravděpodobně infekční. Studio samozřejmě podniklo potřebné kroky, aby ochránili potencionálně nakažené.

Brzy po uzdravení se Kim rozhodl darovat svoji krevní plazmu s vírou, že protilátky, které si při prodělání nemoci vytvořil, mohou pomoci ostatním nakaženým. Na Instagramu zveřejnil fotografii z darování plazmy, kde vyzývá i ostatní, kteří se z nemoci uzdravili, aby i oni darovali krevní plazmu. Zároveň také propaguje finanční pomoc všem, kteří pracují v první linii a přímo tak nasazují své životy v boji proti novému koronaviru. Způsob, jakým je zorganizováno testování a fakt, že nemusel navštívit žádnou nemocnici a přímo tak ohrozit personál a pacienty, si herec velmi pochvaloval.