Dana Morávková a Petr Malásek: Čtvrt století ve spokojeném manželství

Dana Morávková a Petr Malásek: Čtvrt století ve spokojeném manželství
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Letos na podzim oslaví jeden z nejharmoničtějších párů českého showbyznysu 25 let manželského svazku bez skandálů, nevěr a uměle vyvolaných senzací. Mezi lidmi pohybujícími se v tomto prostředí to není až tak běžné.

Navíc tento spokojený pár kolem sebe šíří pohodovou atmosféru a jak oba říkají, snaží se být k ostatním lidem příjemní, protože se vzájemné vztahy lidí zhoršují.

Dana i Petr jsou velice pracovití lidé, a proto se snaží svůj volný čas trávit hlavně spolu a se svým synem, který studuje anglickou literaturu a kreativní psaní v cizině.

Petr Malásek zdědil hudební vlohy po svém otci a je úspěšným pianistou a skladatelem. Jeho hudební tvorba byla v minulosti silně spjatá se šansoniérkou Hanou Hegerovou nebo se zpěvačkou Martou Kubišovou. Dlouhodobě spolupracoval s dvacetinásobnou zlatou slavicí Lucii Bílou.

Jeho největším přínosem pro českou kulturu je komponování scénické hudby pro film, divadlo a televizi. S jeho hudbou jste se určitě všichni setkali, ani o tom možná nevíte. Filmovou hudbu vytvořil pro filmy: Líbáš jako bůh, Líbáš jako ďábel, Jak se krotí krokodýli, Andělská tvář, Z pekla štěstí 2, Slečna Guru, Peklo s princeznou, seriál Ulice a mnoho dalších.

Dana Morávková se po aktivní sportovní kariéře v krasobruslení rozhodla pro herectví. Vztah k umění měla už od dětství, kdy chodila do rozhlasového sboru a hodně ji motivovala i učitelka baletu. Vystudovala herectví a choreografii. Choreografií se úspěšně živila, stejně jako moderováním. Dnes je známá spíše jako herečka. Všichni si jí pamatujete jako závistivou Doru v pohádce Zdeňka Trošky Z pekla štěstí. Na spolupráci s oblíbeným českým režisérem navázala v komediích ze série Kameňák, kde si zahrála trochu střelenou učitelku. V současnosti pracuje dlouhodobě na projektu Ordinace v růžové zahradě 2.

Kromě uměleckých profesí mají manželé i společného koníčka, rádi cestují a objevují zajímavá místa. Pracovní nasazení jim nedává moc možností cestovat často někam daleko, ale rádi si zajedou třeba i na krátký výlet po Česku. Jsou oba sportovně založení, a tak často na cestu berou i kola. Spojuje je také vášeň pro návštěvu kaváren, kam si rádi zajdou posedět a dát snídani.

A Danin recept na šťastné manželství? Radovat se z maličkostí, jako je třeba milá smska od manžela, pochvala, nebo společně strávené chvíle na krásných místech.