Další minisérie Iveta přinese řadu strhujících událostí ze života zpěvačky Ivety Bartošové. Jak to bylo s únosem?

Další minisérie Iveta přinese řadu strhujících událostí ze života zpěvačky Ivety Bartošové. Jak to bylo s únosem?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Minisérie Iveta, která se začátkem května objevila v televizi, rozhodně patří mezi nejúspěšnější projekty, které byly pro českou streamovací platformu natočeny. Tvůrci se rozhodli nebulvárním způsobem připomenout bouřlivý život jedné z našich nejkontroverznějších zpěvaček nedávné minulosti.

Iveta Bartošová mohla mít život jako v pohádce. Byla nadaná a krásná. Příležitosti k ní proplouvaly, aniž by se o ně musela rvát. Jak ukázala první série, kterou schválil i syn Artur Štaidl, Iveta měla v začátku své kariéry velké štěstí na lidi. Ve svých začátcích nemusela vlastně moc o úspěch usilovat. Cestičku ji vyšlapali lidé kolem ní a ona měla jen být krásná a zpívat.

První série se také věnovala jejímu vztahu se sestrou, životě v rodině a vztahu k rodičům, kde vynikal její přísný otec, který moc dobře věděl, jak křehkou duši Iveta má a poměrně dobře vycítil, že není dost odolná, aby nablýskaný svět v záři reflektorů dokázala prožít bez šrámů na duši.

V úspěšné první série si diváci mohli připomenout Ivetiny začátky, vztah s Petrem Sepéšim a také seznámení s osudovým mužem jejího života, Ladislavem Štaidlem. Kariéra Ivety stoupala ke hvězdám a z dívky se stávala ženou.

z natáčení minisérie Iveta, zdroj: Archiv Voyo

Druhá minisérie, která právě vzniká, pozve diváky do bouřlivého období, kdy se z Ivety stala hvězda, která v devadesátých letech kralovala bulvárním novinám. S notnou dávkou naivity byla snadným terčem a každý se na její popularitě chtěl přiživit. To křehkou zpěvačku muselo poznamenat. Vypadalo to, že stále nepochopila, že na světě nežijí jen dobří lidé a začala přitahovat opravdu divné existence.

Režie se opět chopil Michal Samir a v druhé sérii udělá sondu nejen do Ivetiny hvězdné pěvecké dráhy, ale zamíří i do některých zlomových okamžiků v jejím životě, jako byl například její „únos“ v roce 1994, vztah s Ladislavem Štaidlem, seznámení s Rudolfem Hrušínským nejml. Neopomene také agresivita bulváru.

Bude zajímavé sledovat, jak si Samir poradil se ztvárněním zmíněného únosu. Ten poměrně podrobně popsal Blesk a dodnes zůstalo neobjasněno, jak to tenkrát vlastně bylo. Ani soud nedokázal rozšifrovat, co bylo v svědectví Ivety skutečně pravdivé a co si jen vytvořila v hlavě. Celá kauza byla o to pikantnější, že se o spravedlivý trest pro únosce snažil spíše Ladislav Štaidl než samotná Iveta.

Ten byl v té době Ivetiným manažérem a už osm let se zpěvačkou chodil. Iveta s ním žila ve vile v Apolinářské ulici. Štaidl v té době ale odcestoval do Las Vegas a podle Blesku nebyl sám. To mohlo Ivetu ranit, a proto se rozhodla se trochu rozptýlit. Když se po čtrnáctidenním výletu vrátila domů, musela si vymyslet nějakou legendu, aby své zálety ospravedlnila.

Nebo mohlo být všechno jinak a Roman Tříska ji opravdu unesl. Asi nebylo těžké naivní Ivetu přesvědčit, že jí hrozí nebezpečí. Člověk, který ji chránil, byl daleko, a tak Iveta, která ze všeho nejvíce v životě toužila po tom, aby ji měli všichni rádi, mohla snadno sednou na lep člověku, který se tvářil jako přítel a zachránce.

Co se vlastně dělo dva týdny, které trávila Iveta s Třískou, nikdo neví. Možná nakonec ani ona už nevěděla, co se vlastně stalo. Mluvilo se o lécích a o znásilňování. Tříska se u soudu bránil dva roky, a nakonec byl osvobozen.

Určitě je to zajímavý materiál pro seriál a Samir už předvedl, že se umí odstřihnout od vlivu bulváru a točit o životě zpěvačky jiným úhlem pohledu. Na Annu Fialovou (v roli Ivety), Ondřeje Brzobohatého (jako Ladislava Štaidla), Miroslava Hanuše, Elišku Křenkovou nebo Alenu Mihulovou si budeme muset ještě chvíli počkat.

Fialová a Brzobohatý, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto
Zdroje článku: