Dagmar Patrasová: Podivná cesta krásky, o které snil jeden filmový falešný vrchní, je hodně křivolaká

Dagmar Patrasová: Podivná cesta krásky, o které snil jeden filmový falešný vrchní, je hodně křivolaká
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Letos oslaví bývalá herečka, zpěvačka, a moderátorka dětských pořadů šedesát sedm let a stále dokáže zaplnit titulní stránky bulvárních magazínů. I přes negativní obraz, který si za poslední roky v médiích vybudovala, se jí podařilo ztvárnit několik nezapomenutelných rolí a byla idolem malých dětí.

O umělecké dráze Dagmar bylo tak trochu rozhodnuto už v jejím dětství. Dcera sólového harfenisty a docenta na AMU měla umělecké geny nejen po otci Karlovi Patrasovi, ale i po mamince Věře, která zpívala ve filharmonickém sboru. Své nejmladší dítě rodiče cíleně vedli k umění, hlavně k hudbě. Později se Dagmar věnovala i sportovní gymnastice a chodila do dramatického kroužku.

Kariéru jí usnadnilo nejen jméno a vzdělání, ale i velice atraktivní vzhled, který uměla dobře prodat. Po konzervatoři se stala členkou skupiny Jiřího Suchého v divadle Semafor. S filmem se potkala v sedmnácti letech, ale osudovou se jí stala role v kriminálce Smrt stopařek, kde se stala jednou ze dvou brutálně zavražděných mladých dívek, které doplatily na nezodpovědnost přiměřenou svému věku.

Film měl tenkrát u diváků velký ohlas nejen proto, že upozornil na nebezpečí autostopu, ale kamera ukázala i hodně brutální záběry, které vedly ke smrti mladých dívek. Kriminální drama pomohlo Dagmar Patrasové a její filmové kolegyni Janě Nagyové k velké seriálové příležitosti. Václav Vorlíček obě mladé herečky obsadil do pohádkového seriálu Arabela. Hlavní kladnou roli měla Nagyová, která se krátce po seriálu vdala a odstěhovala do Německa. Patrasová dokázala na vlně popularity plout tím správným směrem. Z velkých hereckých příležitostí si ji určitě pamatujete ze seriálu Návštěvníci jako Emilii Fernandes. Malou, ale hodně žhavou roli dostala od svého tehdejšího přítele Smoljaka ve filmu Vrchní, prchni!

Největší úspěch si však vysloužila v tvorbě pro děti, hrála a zpívala v pohádkách, nazpívala postupně dvacet desek pro ty nejmenší, měla několik pořadů. Právě tímto směrem ji nasměroval její přítel a později manžel Felix Slováček.

Dlouhé roky to vypadalo, že je vztah, ze kterého vzešly dvě děti, zalitý sluncem. Teprve v posledních letech se obrázek šťastné rodinky někam vypařil a Patrasová se začala objevovat v bulváru v souvislosti s nelichotivými záběry v alkoholovém opojení. Celé roky už se vše v jejím životě točí kolem záletů Felixe Slováčka. Období rozchodů už pravidelně střídá usmíření. Oba se předvádí s jinými partnery a nevadí jim ani zveřejňovat hodně pikantní detaily ze svého intimního života. Dáda se však Felixe zřejmě nehodlá vzdát a snaží se ze všech sil, aby si ho udržela.

Dcera Anička, kterou vídáme jako sestřičku Radku v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, se raději před časem odstěhovala z domu, protože už napjatou atmosféru, která v rodinném době panuje, nemohla vydržet.

Zdroje článku: