Čtvrteční Prostřeno z Písku: Jiřina se musela pěkně otáčet. Renata však sledovala víc Matěje než jídlo na talíři

Čtvrteční Prostřeno z Písku: Jiřina se musela pěkně otáčet. Renata však sledovala víc Matěje než jídlo na talíři
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Své hosty přivítala Jiřina v píseckém bytě s okouzlujícím výhledem na řeku. V bytě žije se svými syny. Hostitelka je vyučená cukrářka, ale živí se jako prodavačka sportovního oblečení. Po celý týden působila zakřiknutě a v roli hostitelky byla trochu nervózní. Za nákup dala přibližně 2000 korun.

Jako předkrm se podávala kachní paštika s domácí houstičkou. Paštika nebyla udělaná s předstihem, a tak nebyla moc tuhá. Denisa neocenila brusinky a jídlo ji přišlo moc sladké. Ivana má zase raději kupované pečivo. Alespoň Matěj nic neřešil a jedl. Ani mu nevadilo, že na něj neustále zírala Renata, která by si ho nejraději odvezla domů.

Jako polévka se servírovala francouzská cibulačka. Hosté ani nepoznali, že byla z připálené cibule. Ivana naopak dodala, že francouzskou cibulačku jedla i od Francouzů a Jiřině se povedlo ji uvařit dobře. Renatě nechutnalo a ani Denisa nebyla spokojená. Navíc se na chod poměrně dlouho čekalo, protože menu nebylo tak jednoduché, jako třeba u Matěje. Jiřina se opravdu v kuchyni nezastavila.

Jako hlavní chod se podávalo hovězí po burgundsku se šťouchaným bramborem. Pokrm dobře vypadal, Denisa opět vytkla sladkou příchuť omáčky, která nechutnala ani Renatě.

paštika od Jiřiny, FTV Prima

Denise nechutnala ani palačinka, která všechny ostatní nadchla. Byla s přelivem z karamelu a pomerančové šťávy. Když řekla Denisa, že jídlo nebylo tak dobré jako u Matěje, nasadila tomu korunu.

Na zábavu si nikdo nestěžoval. Šlo se závodit na šlapadlech, což po tak vydatném jídle bylo dost náročné. Byl však krásný den a na vodě si to všichni užili.

Nejvíce bodů (devět) dal opět Matěj, který se ukázal jako naprosto nevybíravý a vděčný jedlík. Stejně bodovala i Ivana. Renata taktizovala, a tak dala sedmičku. Denisa, která každé jídlo pomluvila, dala šestku. 31 bodů na vítězství nestačilo. Na cestu dostali hosté ještě cmundu.

Diváci se rozdělili na dva tábory. Jedni z nějakého důvodu Jiřinu kritizovali, že se jen předvádí a neumí ani krájet nožem (mimochodem krájení měla opravdu hodně a šlo jí pěkně od ruky), pomluvili jí i bramborovou kaši. Druhý tábor ji naopak zahrnoval desítkami, protože vařila na sporáku a bez robota. Až na tu připálenou cibulku vypadalo jídlo chutně a bylo i dobře prezentováno. Drobnější prostoje rozhodně nebyly nijak rušivé, a hlavně nebyl dezert ze sušenek!

Zdroje článku: