Čtvrteční Prostřeno s Janou z Loun: Poslední naděje pohasla, Jana je úžasný člověk, vařit ale neumí

Čtvrteční Prostřeno s Janou z Loun: Poslední naděje pohasla, Jana je úžasný člověk, vařit ale neumí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jsou dvě možnosti, jak tento týden dopadne. Méně pravděpodobné je, že vyhraje opilec Tomáš, protože má zatím nejvíce bodů, ale mnohem pravděpodobnější je, že si šedesát tisíc odnese Valentina.

Počty mluví v její prospěch. Ona nebude mít na návštěvě hosty, kteří rozdávají 1 nebo 2 body. Jedině, že by se hosté domluvili a její nepřátelský postoj jí oplatili.

Strategie pro vítěze pořadu, který byl původně opravdu o vaření, je jednoduchá. Stačí dávat hodnocení 1 nebo 2 body.  Je jen velmi malá pravděpodobnost, že televize začlení dva soutěžící podobného smýšlení do jednoho týdne, takže úspěch je téměř zaručen.

Soutěž už zřejmě vyčerpala skupinu diváků, kteří splňují dvě podmínky: umí vařit a zároveň umí ocenit, že někdo vaří lépe. Z pořadu se tak už před časem stala fraška, kde už je vaření ve většině případů odsunuto na vedlejší kolej. A tento týden nebude jiný.

Trenérka a ředitelka Jana je milovnicí pohybu. Do pořadu se přihlásila, aby měla možnost získat nové zkušenosti a aby mohla dát průchod svému exhibicionismu. Jako další pozitivum bere to, že bude mít pořádnou motivaci doma poklidit.

Alespoň, že nechtěla předvést, jak dobře umí vařit. To by nebylo v tomto pořadu moc vhodné.

Jako předkrm podávala Jana sýrové pyramidky se zeleninou. Nabídnout sýr je určitě dobrý nápad, ale nemohla čekat, že to tato parta ocení. Prezentace mohla být lepší. Mohla si něco k sýrům, které podávala zjistit. Samozřejmě nikdo by nečekal, že by to zajímalo příjemnou a přátelskou Valentinu, ale možná by uspěla u ostatních.

cibulačka u Jany, zdroj: FTV Prima

Cibulačka je sice jednoduchá polévka, ale aby chutnala, je třeba ji opravdu umět. To, že použila asi čtyři druhy cibule, rozhodně nebyla cesta k úspěchu. Navíc jde opravdu o polévku, kterou nemají rádi všichni. Určitě je velká pravděpodobnost, že ze 4 lidí polovina cibulačku neocení. To je stejné jako s celou řadou jiných polévek, namátkou třeba můžeme jmenovat polévku z kapra, na které si o Vánocích někdo rád pochutná a někdo ji nemůže ani cítit. Jít do soutěže s jídlem, které je předem odsouzeno k nezdaru, je nesmysl. Ani na pohled pokrm nevypadal dobře a bez ohledu na sympatie k Janě, talíř vypadal, jako by v něm týden nechala namočenou slámu.

Minutkový gulášek ani nejde popsat. Jak to nazval Tomáš, spíše to byla nějaká kuřecí směs. Vsadit na klasický hovězí guláš by byla určitě lepší volba. Dokonce by mohl jako příloha zafungovat i domácí chleba. Ale těsto Jana neumí, tak to je těžké. Nejspíš by nešla ani do přípravy knedlíků.

Dezert už to nezachránil. Letní ovocné nepečené řezy jsou určitě dobrý nápad, jak zabavit děti v kroužku vaření, ale do soutěže je to žalostně málo.

Celý dojem z Janina vaření je i bez ubohých komentářů Valentiny, hodně smíšený. Nejde ani o to, že vůbec lidé s tak malým kuchařským umem jdou do televize, ale pořadu by určitě prospělo, kdyby laťka pro přijetí do soutěže byla nastavena o trochu výš.

Je dobře, že Jana umí tančit a nemusí se živit vařením. Jinak je to určitě milá paní. Vyvařila si 20 bodů.

 

Zdroje článku: