Představme si čtveřici podivínů z Teorie velkého třesku

Představme si čtveřici podivínů z Teorie velkého třesku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud znáte seriál Teorie velkého třesku, určitě znáte i čtyři podivíny v hlavních rolích. V tomhle článku vám o nich přinášíme několik zajímavých informací!

Dr. Leonard Leakey Hofstadter, Ph.D.

Leonard je experimentální fyzik s IQ 173, který získal doktorát ve svých 24 letech. Sdílí byt s kolegou a přítelem Sheldonem Cooperem. Scenáristé okamžitě naznačili potenciální románek mezi ním a sousedkou Penny a jejich sexuální napětí je často probíraným dramatem. Dvakrát tvořili pár a nakonec se zasnoubili, v 9. sérii se pak konečně vzali.

Představitelé Penny a Leonarda tvořili pár nějakou chvíli i ve skutečném životě, Zdroj: s_bukley/ Shutterstock

Dr. Sheldon Lee Cooper, B.S., M.S., M.A., Ph.D., Sc.D.

Jim Parsons jako Dr. Sheldon Lee Cooper, B.S., M.S., M.A., Ph.D., Sc.D. - Pochází z východního Texasu, byl zázračným dítětem, které po ukončení páté třídy začalo v 11 letech studovat vysokou školu. Jako teoretický fyzik má magisterský titul, dva doktoráty a IQ 187. V současné době se zabývá teoretickou fyzikou. Vyznačuje se přísným dodržováním rutiny; nerozumí ironii, sarkasmu a humoru.

Toto jednání se někdy může jevit jako nedostatek pokory, když je prostě sám sebou. Tyto vlastnosti jsou hlavním zdrojem jeho humoru a základem řady epizod. Na konci třetí série se seznámil s Amy Fowlerovou, která se stane jeho přítelkyní a potenciální snoubenkou. V 11. sérii se zasnoubili a ve finále se berou.

Howard Joel Wolowitz, M.M.E.

Howie pracuje jako letecký inženýr v NASA. Je Žid a žil se svou matkou. Na rozdíl od Sheldona, Leonarda a Raje nemá Howard doktorát. Obhajuje se tím, že má magisterský titul ze strojního inženýrství z Massachusettského technologického institutu a přístroje, které navrhuje, se na rozdíl od čistě abstraktní práce jeho přátel staví a vypouštějí do vesmíru.

Poskytuje pobuřující balicí hlášky a považuje se za muže pro ženy s patřičně nechápavými reakcemi Penny; u jiných žen však vykazuje jen omezený úspěch. Je polyglot a má nezdravý vztah se svou příliš starostlivou matkou. Prostřednictvím Penny se seznámil s roztomilou dívkou jménem Bernadette Rostenkowski, kterou si nakonec vzal. Howard byl také vyslán NASA do vesmíru na Mezinárodní vesmírnou stanici.

Dr. Rajesh Ramayan "Raj" Koothrappali, Ph.D.

Rajesh, který pochází z Nového Dillí v Indii, pracuje jako částicový astrofyzik na Caltechu. Před ženami je velmi plachý a není fyzicky schopen s nimi mluvit, pokud nepije alkohol. Na konci sedmé série se po vztahu se svéráznou zlomenou ženou jménem Lucy konečně zbavil neschopnosti mluvit se ženami.

V sedmé sérii se seznámil s dermatoložkou Emily Sweeneyovou a začal s ní vztah, poté se seznámil se scenáristkou/barmankou Claire a je mezi nimi rozpolcený. V 11. sérii se Raj stal sebevědomějším a získal práci moderátora pořadu v planetáriu. Pak si Raj uvědomil, že mu jeho instinkt nepomohl, a požádá svého otce, aby mu zařídil svatbu. Seznámil se s Indkou Anu, padli si do oka a naplánovali svatbu na Valentýna.