CRY MACHO: Zářijová novinka, která potěší fanoušky, kteří vyrostli na filmech s Clintem Eastwoodem

CRY MACHO: Zářijová novinka, která potěší fanoušky, kteří vyrostli na filmech s Clintem Eastwoodem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V září dorazí do kin a na HBO Max nový film herce, scenáristy a režiséra Clinta Eastwooda, který v 91 letech stále nepřestává udivovat své kolegy v Hollywoodu a také filmové diváky.

Filmografie Clinta Eastwooda se stále rozšiřuje a sám herec bude nejspíš nesmrtelný, stejně jako jeho práce. Pokud se o někom dá říct, že žil život naplno, tak tento pracovitý a všestranně nadaný umělec je zářným příkladem.

Hollywoodská legenda je režisérem a hvězdou nového filmu Cry Macho ve věku 91 let. Film je očekávaný v kinech ve Spojených státech 16. září a o den později bude ke shlédnuti na HBO Max. Jde o příběh natočený podle stejnojmenného románu, který v roce 1975 napsal N. Richard Nash a krátce by šel definovat jako „příběh o vykoupení“.

Pro Eastwooda nešlo o nový nápad. Příběh měl ve svém deníčku v seznamu věcí, které chce stihnout do svého prvního stého výročí už od roku 1988. Tenkrát byl ale ještě slavným Harrym Callahanem, a tak dal přednost poslednímu ze série filmů, s tímto oblíbeným hrdinou.

Ani pandemie, ani pokročilý věk však nezastaví několikanásobného vítěze filmového ocenění Oscar, aby odešel odpočívat, hrát golf a vzpomínat na roky své nejlepší slávy.

CRY MACHO

Jednu z hlavních rolí v novém filmu hraje právě Clint Eastwood, čímž naváže na další filmy, kde se mu tato volba osvědčila. Ve snímku půjde hlavně o vzájemný vztah mezi starým mužem Mikem a mladíkem, kterého ztvárnil Eduard Minett, jako Raf.

Děj se odehrává v roce 1978 a sleduje události bývalé hvězdy rodea a chovatele koní, který cítí na svých bedrech tíhu svého prožitého života.  Jeho dny byly plné dobrodružství a vždy se o něm říkalo, že je skutečný macho. Tento pojem mu dnes očima zkušeného muže, který je téměř na konci své životní cesty, připadá obzvláště povrchní a přeceňovaný.

Má finanční potíže a rozhodne se přijmout práci, kterou mu nabídl jeho bývalý šéf. Ten ho požádal, aby odjel do Mexika pro syna Rafu a přivedl ho zpět do Texasu. Má problémy a bojuje s matkou, která je otrokem alkoholu. Během dlouhé a spletité cesty budou mít tak stařec a mladík hodně času, aby se poznali a přes věkový rozdíl několika generací se i pochopili.  Miko se tak snaží mladíkovi vysvětlit, co to je být opravdovým mužem.

Spřátelí se a ocitnou se tváří v tvář mnoha dobrodružstvím a nebezpečím, aby se dostali až do Texasu. Tato cesta bude pro Rafu velmi poučná a možná se dozví víc praktických a užitečných věcí než za celý dosavadní život. A Miko se prostřednictvím netradičního přátelství osvobodí od hříchů z minulosti, které ho pronásledují.


Věděli jste, že svou první velkou roli si Eastwood prožil už v roce 1964? Šlo o film Pro hrst dolarů, který režíroval Sergio Leone.

Zdroj:

  • autorský článek