Velký comeback Jennifer Lawrence po herecké pauze. V čem se na ni můžeme těšit?

Velký comeback Jennifer Lawrence po herecké pauze. V čem se na ni můžeme těšit?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud vám Jennifer Lawrence na plátnech chyběla, můžete se radovat, během následujícího roku je v plánu pět premiérových trháků, ve kterých se mladá herečka objeví!

Herečka se sympatickou tváří vzala průmysl akčních filmů takřka útokem. Již jako osmnáctiletá získávala viditelnější angažmá, za která sklízela jedno ocenění za druhým. Na počátku její kariéry stojí drama The Poker House (2008), Spálené životy (2008) nebo Do morku kosti (2010), které jí za její herecký výkon přineslo nespočet nominací. 

Přelom desetiletí s sebou přinesl také zlom v její herecké kariéře. S rokem 2011 přišel X-Men: První třída a role Mystique a o rok později kina obrážel první díl filmové série Hunger Games. Roli Katniss Everdeenové povýšila na nejvýdělečnější akční hrdinku všech dob, jak stojí v Guinessově knize rekordů, a Jennifer Lawrence definitivně onálepkovala jako jednu z nejlpších akčních hereček současnosti. Nezanevřeli na ni ale ani tvůrci komediálních dramat jako například Terapie láskou (2012). Za tuto roli také dostala Oscara za nejlepší ženský výkon a jako dvaadvacetiletá se stala nejmladší vítězkou této kategorie. 

Velké role se valily jako lavina, následovala pokračování X-Mena Hunger Games, dramata Dům na konci ulice (2012), Serena (2014) s Bradley Cooperem, Joy (2015), Pasažéři (2016) nebo Rudá volavka (2018). S prací na posledním X-Menovi začala herečka nabývat dojmu, že publikum jí začíná být unaveno, jak uvádí Digital Spy.

Ve spojení s ostrou kritikou vůči X-Menovi dospěla Lawrence k závěru, že se dostala do fáze, že nic, co udělá, nebude správně a nadále se nechce někomu zavděčovat.

Vyústilo to v roční hereckou pauzu, která se vinou koronaviru o něco protáhla. 

Očekávaný comeback Lawrence hlásí komedie K zemi hleď!, která bude dostupná na Netflixu od 24.12. letošního roku a v němž ztvární hlavní roli. 

 

Dlouho připravovaný životopisný film The Dive je očekáván v příštím roce. Lawrence se v něm představí jako legendární potápěčka Audrey Mestre, která zemřela při jednom z ponorů. 

Red, White and Water je dalším snímkem, ve kterém si herečka vysloužila hlavní roli.

V italsko-americké koprodukci Mob Girl si zahraje ženu z prostředí mafie, která začne donášet FBI. Do pětice se v příštím roce představí v Bab Blood jako americká podnikatelka Elizabeth Holmesová, zakladatelka firmy Theranos, která nabízela možnost testování zdravotního stavu prostřednictvím pár kapek krve z prstu. Její služby ale byly falešné a nyní čelí soudnímu obvinění.