Co zatím víme o příběhu dalšího Batmana

Co zatím víme o příběhu dalšího Batmana
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Během let se na filmovém plátně objevilo hned několik verzí Netopýřího muže, od prvních spíše komických filmů z druhé poloviny minulého století, přes temnou trilogii v režii Christophera Nolana, až po nejnovější vyobrazení Batmana jako člena Ligy Spravedlnosti. Nyní se dočkáme jeho další verze.

Každá verze je jiná

Základním pravidlem, které platí o Batmanovi, je to, že každé jeho zpracování ve filmu je úplně jiné. Vzhledem k dostatku inspirace v podobě nespočtu komiksů o Batmanovi může každý režisér ve svém podání zdůraznit jiný rys a tón celé postavy, a proto je každý Batman unikátní.

Nejnovější film byl svěřen režisérovi Mattu Reevesovi, který se podepsal pod poslední dvě Planety opic, nebo pod film Monstrum. Role Bruce Wayna pak připadla Robertu Pattinsonovi. Mnozí z vás si možná budou pamatovat, že roli ve filmu měl původně ztvárnit Ben Affleck, který hrál Batmana v Lize Spravedlnosti, ale studio Warner Bros se nakonec rozhodlo pro nový začátek.

Noirová detektivka

Batman se nezrodil primárně jako superhrdina, ale především jako detektiv. Matt Reeves se rozhodl ve svém filmu Batmana do této role vrátit a navodit atmosféru noirové detektivky. Tentokrát nepůjde o záchranu světa před mimozemskými silami, ani o souboj s Mužem z oceli. Naopak, Batman v Reevesově podání se musí potýkat s daleko přízemnějším protivníkem, který může být ale o to smrtonosnější.

Přestože se má ve filmu objevit několik klasických záporáků, se kterými se Batman v komiksech potýkal, prominentní roli bude hrát sériový vrah Riddler.

Dalším rozdílem oproti Affleckově Batmanovi je jeho věk a zkušenosti. Robert Pattinson bude představovat mnohem mladší verzi Batmana, pravděpodobně v druhém roce jeho cesty jako bojovníka proti zločinu. To znamená, že Batman je v zásadě stále začátečník, a teprve se musí propracovat do role největšího detektiva všech dob.

Svou roli bude v novém filmu hrát i Catwoman, mistrovskou zlodějku šperků a potenciální milenku Bruce Wayna bude představovat Zoë Kravitz.