Co vypráví tetování Sylvestera Stalloneho

Co vypráví tetování Sylvestera Stalloneho
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Akční legenda Sylvestr Stallone, který zanedlouho oslaví 75 let, je známý především jako herec ztvárňující postavy Rockyho a Ramba. Má za sebou množství dalších filmových úspěchů, ale tyto ságy stojí za jeho největším úspěchem. Dnes se podíváme na jeho tetování, jejich význam a důvod vzniku.

Tetování na jeho těle jsme si mohli všimnout poprvé ve filmu Postradatelní, který přišel na světlo světa roku 2010. Od té doby neodmyslitelně patří tato barvami překypující ozdoba ramen a zad k této akční ikoně. Celé tetování se vyznačuje množstvím propojených obrazů, které ve filmu samostatně nevyniknou. K přesnějšímu popisu je třeba film zastavit a prohlédnout si toto umělecké dílo zblízka.

Záda

Centrální oblast zad mezi lopatkami zabírá znázornění nahé ženy-anděla, která je částečně překrytá lehkou látkou. Rezavá křídla anděla propojují lopatky s tetováním na ramenou a hrudníku a tvoří tak jeden velký celek. Na hraně pravé lopatky se vyskytuje kroutící se stuha se jmény „SOPHIA, SCARLETT, SISITINE“, což jsou jména Stalloneho tří dcer.

Pravé rameno

Pravá strana Stalloneho těla je věnována rodině. Při přesunu ze stuhy se jmény jeho dcer se dostaneme na rameno s portrétem Jennifer Flavin, která je Stalloneho ženou. V pozadí ženy vystupuje hlava tygra a tři růže. Ty symbolizují tři dcery, které sdílejí stejné prostřední jméno – Rose.

Levé rameno

Levé rameno je vyhrazeno hlavě a hřívě hnědého koně v běhu. To je odkaz na přezdívku, kterou získal v průběhu natáčení prvního Rockyho, tedy odkaz na Italského hřebce. Stejně tak by to mohla být vazba k jeho prvnímu filmu, za který dostal přesně 200 dolarů. Jednalo se o pornografický snímek s názvem Italský hřebec. Pod koněm je místo pro pár modrých očí.

Hrudník

Z pravého ramene se proplétají stonky růže s listy s vyobrazením lebky, zatímco na levé části hrudníku můžeme vidět hlavu zeleného ještěra s plameny v pozadí.

Důvod

Co je důvodem k takovému tetování? Může za to množství zranění, která si Stallone způsobil přípravou na natáčení, či při natáčení samotném. Jeho vyjádření je prosté: „Během přípravy na Rockyho II jsem trénoval s Francem Columbu, který mě připravoval na natáčení, jelikož jsem chtěl vypadat vyrýsovaně a Franco, no, byl to Mr. Universe a kulturista, který měl neskutečnou fyzičku. A nějak jsme se dostali k soutěžení v bench-pressu. Nebylo to nejchytřejší, jelikož Franco měl neskutečnou sílu. No a já si utrhl sval na hrudníku i s žílou. Bylo to velice závažné zranění. A jak šly roky, tak to bylo horší a horší. Pokud jste viděli poslední film Rocky Balboa, víte, o čem mluvím. Podívejte se na pravou stranu hrudníku a část ramene. Lidé si říkali: 'hej, podívej, má křečové žíly?' a tak jsem si řekl, že na to se*u a zakryl jsem to tetováním své ženy.“

Sylvester Stallone se i ve věku blížícímu se 75 rokům neustále věnuje cvičení. Je aktivní, natáčí nové filmy a nevypadá, že by měl chuť jít do starého železa. Projektů, které připravuje, je nespočetné množství, takže se máme na co těšit.