Co vše má Kim Cattrall společného se Samanthou ze Sexu ve městě? Role Samanthy sexy herečce zničila manželství

Co vše má Kim Cattrall společného se Samanthou ze Sexu ve městě? Role Samanthy sexy herečce zničila manželství
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve svých 63 letech nemá děti ani manžela a vystřídala poměrně dost mužů. Přesto dříve na pravou lásku a rodičovství věřila. Nakonec jí to ale nevyšlo a jedno z jejích manželství jí dokonce zničil přímo Sex ve městě.

Ačkoliv Kim hodně zvažovala, zdali roli Samanthy přijmout, nakonec se zdá, že spolu mají dost společného. Váhala kvůli své puritánské rodině, a také proto, že se obávala, aby jí role vášnivé Samanthy nezničila pověst. Obavy byly trochu na místě – seriál jí nakonec zničil jedno z jejích manželství. Byla téměř neustále na place a doma tak trávila minimum času a budování vztahu se nemohla věnovat.

 

Poprvé se vdala již v roce 1977 za kanadského spisovatele Larryho Davise. Po dvou letech bylo jejich manželství anulováno. Se svým druhým manželem Andre J. Lysonem se přestěhovala do německého Frankfurtu a naučila se plynně německy. Byli spolu od roku 1982 do roku 1989. Třetího manžela, jazzového hudebníka Marka Levinsona si vzala v roce 1998, tedy ve stejném roce, kdy začala natáčet Sex ve městě. Manželství zkrachovalo v roce 2002 a od té doby již nikomu své ano neřekla. Mimo tří manželů byla spojovaná s mnoha muži, například s někdejším kanadským ministerským předsedou Pierrem Trudeauem či s francouzským intelektuálem Bernardem-Henri Lévym. Aktuálně žádného muže nemá, ale tvrdí, že je šťastná. Odmítá společenskou normu, kdy se na ženu tlačí, aby měla muže a děti, jinak nemůže být šťastná – a to i přesto, že dříve po manželství i rodině toužila. Nicméně nyní se zastává všech bezdětných žen. Uvádí, že děti jsou vyčerpávající, a i když jí na chvíli přijdou zábavné a rozkošné, nakonec jí z nich akorát bolí hlava. V tom, že se rozhodla být svobodná a nemít děti a navíc o tom veřejně a otevřeně mluví, se velmi podobá právě Samanthě – říká, co si myslí a nezajímá jí, že většinová společnost ji za její názory může odsoudit. A to si rozhodně zaslouží obdiv. Ne každý má odvahu žít po svém, všem navzdory.

 

A pozor – ačkoliv ji z oblíbeného seriálu známe jako rodilou newyorčanku, ve skutečnosti má kanadské a britské občanství. Dětství strávila střídavě v Kanadě a Británii a do New Yorku se přestěhovala až ve svých šestnácti, kvůli své první roli. O americké občanství nikdy nepožádala.

 

Za Sex ve městě v roce 2003 získala Zlatý glóbus, nicméně na natáčení nevzpomíná jen v dobrém. Kromě toho, že neměla čas se věnovat manželovi, uvádí, že si ani s jednou z hereckých kolegyň příliš nerozuměla – byla o deset let starší, než ony a neměla děti. A hlavní hvězdu, Sarah Jessicu Parker alias Carrie, vyloženě nesnáší. Hlavně kvůli ní odmítla natáčení filmu Sex ve městě 3. Na vině jsou pravděpodobně výrazně vyšší honoráře, které Parker oproti zbylým třem herečkám dostávala.

 

Kim tvrdí, že snu o rodině se nakonec vzdala i díky seriálu. Natáčeli až 19 hodin denně, začínalo se třeba už ve 4:45 ráno a končili i v jednu nebo ve dvě v noci. Proto se prý rozhodla o dítě ani nepokoušet. Na druhou stranu, když roli získala, bylo jí čerstvě čtyřicet a to je na mateřství i tak už docela vysoký věk. Navíc například Sarah Jessica Parker zvládla jak mateřství, tak natáčení. Cattrall uvedla, že kvůli vyčerpání neměla čas ani na sex a intimnosti s manželem, natož aby se starala o dítě. Ačkoliv uvažovala o tom, že se role vzdá a založí rodinu, nakonec se k tomu neodhodlala. A tak se z ní stala nezávislá samostatná žena, stejně jako ze Samanthy – ačkoliv to zřejmě nebyl její původní plán.