Nejsledovanější český komediální seriál CO STE HASIČI – zajímavosti o natáčení

Nejsledovanější český komediální seriál CO STE HASIČI – zajímavosti o natáčení
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Milovníkům české gramatiky se nejspíš protáčí panenky, ale jinak se jedná o jeden z nejsledovanějších seriálů u nás. V televizi jsme mohli zhlédnout už pátou epizodu. O čem seriál je a co prozradili herci?

Žádné vesnici nemůže chybět pořádná hasičská zbrojnice. Tak to má i ves Horní, kde sbor dobrovolných hasičů vede Petr Pospíšil, kterého ztvárňuje úžasný Petr Rychlý. Je to férový chlap, který svůj tým vede k zodpovědnosti, všichni ve vesnici ho mají rádi, až na místního starostu. Tomu se Petrova poctivost vůbec nelíbí kvůli penězům. Starosta Vladimír Urban (Václav Kopta) se celého hasičského sboru snaží zbavit. Jak jejich souboj dopadne?

Profesionální hasiči na place

Některé scény potřebovaly odborný dohled. „Například scéna s ohněm na čarodějnice. Tam byli profesionální hasiči a snažili se to udělat co nejdramatičtěji a ohně byly pravé a pořádně velké. To bylo náročné, a i hrozný stres, protože máte velkou fatru dřeva, zapálí se a musí to být perfektně nazkoušené. Nemáte čas to opakovat,“ prozradila Aha! herečka Bernášková, která hraje jednu z hlavních postav, veterinářku Lenku.

Herci si padli do noty

„Byla fajn parta a točilo se venku, takže to byl takový náročný hasičský tábor,“ řekla Aha! se smíchem Jana. „Ale aby to nevypadalo jen, že si užíváme, byla to také velká dřina. Být čtrnáct hodin v lese, opakovaně a několik dní, to vás hrozně vyčerpá,“ přiznala herečka.

Herečka Jana Bernášková má v seriálu malou romantickou linku s Petrem Rychlým, šéfem hasičů. „Uvidíme, jak se to s námi vyloupne do posledního, osmého dílu, to se musíte dívat,“ dodala na závěr.

Zdroje článku: