Snímek Chyby jde do kin. Česká komedie se opírá o těžkou životní situaci

Snímek Chyby jde do kin. Česká komedie se opírá o těžkou životní situaci
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ačkoliv se může na první pohled zdát, že je snímek Chyby další českou komedií pro volný večer v kině, zdaleka tomu tak není. Propojení žánrů komedie a dramatu vás chytne spolu s dějem po prvních scénách. Jakého tématu se tento film dotýká a proč by vám neměl uniknout?

Za životní chyby se platí — to je ohraná, ale pravdivá fráze ze života každého z nás. Své o tom ví i pětadvacetiletá Ema (skvěle ji zahrála Pavla Gajdošíková), která se snaží žít na první pohled pohodový život na malém městě, v místním supermarketu pracuje jako prodavačka. Když se Ema zamiluje a vztah s Tomášem se začíná vyvíjet, chce mu o své chybě z minulosti říct. To však za ni stihne vyřešit náhoda, která její černou minulost odhalí a odstartuje i další nevyzpytatelné situace.

Jan Prusinovsky Pavla Gajdosikova
Jan Prusinovsky Pavla Gajdosikova, Zdroj: Pavel Gwužď / nextfoto

Režisér si za svým dílem rozhodně stojí

Jan Prušinovský, který se rád věnuje těžkým životním událostem a ztvárňuje je do filmových příběhů (důkazem je silný děj filmu Kobry a Užovky), si i za snímkem Chyby stojí. Opírá se o fakt, že v naší zemi žije mnoho lidí, kteří jsou dobří a mají za sebou špatnou minulost. Chybovat je podle něj jasná lidská vlastnost, se kterou je občas těžké žít.

Jan Prušinovský
Jan Prušinovský, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Možná i na základě úspěchu drama Kobry a Užovky se Janu Prušinovskému podařilo sehnat financování filmu Chyby. Ten totiž podpořil Státní fond kinematografie úžasnou částkou 7 milionů korun. Díky takové finanční podpoře mohl být snímek natočený přesně tak, jak si režisér přál. Na výsledku je to rozhodně vidět.

Natáčelo se v mnoha městech

Natáčecí štáb se od první klapky přesunul vícekrát. První scény se natáčely ve městě Příbram nedaleko Prahy, od Prahy se štáb nevzdálil ani v případě Berouna, kde vzniklo také několik scén. Další část filmu byla natočena v Kublově nebo dokonce na Slovensku v Žilině.

Tento film vás chvílemi pobaví, avšak počítejte také s těžkým duchem celého děje. Život totiž občas vůbec není růžový.

Zdroj: