Charismatická Tilda Swinton: Kde můžete herečku vidět a co dělá v soukromí

Charismatická Tilda Swinton: Kde můžete herečku vidět a co dělá v soukromí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tilda Swinton okouzluje na filmovém plátně svým hereckým talentem, ve společnosti září pro své charisma a vytříbený módní vkus. Jaká je herečka v soukromí a na čem aktuálně pracuje?

Herečka z aristokratické rodiny

Katherine Mathilda „Tilda“ Swinton se narodila 5. listopadu 1960 v Londýně. Pochází z prastarého anglo-skotského aristokratického rodu.

Malé Tildě se dostalo vysoce prestižního vzdělání. Chodila na West Heath Girls' School a v době svých studií se chtěla stát básnířkou. Nakonec si ovšem z Cambridge odnesla titul ze sociálních a politických věd. Je rovněž držitelkou dvou čestných doktorátů.

Kdyby se nestala zrovna herečkou, o uplatnění by tak jistě neměla nouzi. Už během vysoké školy se věnovala divadlu, nakonec ale zjistila, že ji víc láká vystupovat před kamerou. Svůj filmový debut si odbyla ve snímku Caravaggio.

Její filmografie je však velmi obsáhlá, čítá téměř 70 snímků. Záběr sympatické londýnské rodačky je přitom značně široký, dokáže excelovat v hollywoodských blockbusterech i v nezávislých filmech.

Oceňovaná hvězda i žena s dobrým srdcem

K nejvýraznějším kariérním počinům této dámy patří například americký dramatický film Michael Clayton z roku 2007. Tilda Swinton si za něj odnesla Oscara za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli, oceněna rovněž byla BAFTA Award i nominací na Zlatý glóbus.

Sympatická herečka však svoje ocenění brala s nadhledem a prohlásila, že ve Skotsku se řeší mnohem důležitější věci než filmové ceny.

Aktuálně si ji do svého filmu Pinocchio vybrali režiséři Guillermo del Toro a Mark Gustafson. Sympatická herečka by měla v chystaném animovaném muzikálu propůjčit svůj hlas víle.

V soukromí je herečka šťastná po boku svého partnera, německého výtvarníka Sandra Koppa. Z předešlého vztahu s Johnem Byrnem má dvě děti. Rovněž aktivně podporuje několik nadací. Médiím mimo jiné o sobě prozradila, že se zajímá o čarodějnictví. Má ráda kokosovou vodu a baví ji zahradničení. Se svým současným partnerem vychovává i několik psů.