Chalupáři podle puťky Aničky Čihákové, která se v seriálu proměnila, aby dala za vyučenou záletnému manželovi

Chalupáři podle puťky Aničky Čihákové, která se v seriálu proměnila, aby dala za vyučenou záletnému manželovi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Gabriela Vránová, která si Aničku zahrála, na natáčení zavzpomínala ráda. Bylo to podle ní příjemné, rušné a svým způsobem neobyčejné natáčení a pro herečku seriál nastartoval celou řadu dalších seriálových rolí, kterými se proslavila.

Určitě stojí za připomenutí seriály Sňatky z rozumu, F. L.Věk nebo My všichni školou povinní.

V Chalupářích se herečce obzvláště dobře hrálo se Sovákem i s Kemrem, i když o Sovákovi tvrdila, že nebyl jen nerudný dědek v roli a že takový byl často i doopravdy.

Gabriela Vránová se však snažila vyvrátit, že by její Anička byla puťka, protože takové scény točila v seriálu jenom dvě. Jednou, když si všimla, že se její manžel (Menšík) moc zajímá o paničku z města (Alenu Vránovou) a podruhé, když doma manželovi sháněla košili. A to úplně stačilo, aby si ji diváci zaškatulkovali jako puťku, kterou záletný Čihák v jednom kuse podvádí.

Nejraději zavzpomínala na natáčení v Praze, když se proměnila z vesnického děvčete v elegantní mladou dámu a když tančila U Fleků na stole.

Celé natáčení bylo mimořádné v tom, že se sešla skvělá parta lidí, a hlavně vypravěčů, jako byla Stella Zázvorková, Josef Hlinomaz nebo Jiří Sovák. A všem samozřejmě vévodil Vladimír Menšík. Když Menšík spustil gejzír příběhů, byl k nezastavení. Režisér Filip, který měl velice přátelský přístup ke všem hercům, musel baviče prosit, aby už přestal mluvit, že je třeba jít natáčet.

Právě Vladimír Menšík měl scénu, kdy se točila klapka s číslem 1000. Byla to ta scéna, jak se Číhák jde věšet. A herci ji pořádně zapili. Nikdo nemohl tušit, že právě natáčí úplně nejsledovanější seriál všech dob. V oblíbenosti dokonce předběhl i Nemocnici na kraji města.

Ani Gabrielu Vránovou tehdy nenapadlo, že například její scéna s hubičkou u Humla a Bohouše v chalupě bude „nesmrtelná“. Podle herečky je to tím, že je to o obyčejných lidech z obyčejného prostředí a dnes už to má samozřejmě i silný nostalgický podtext.

Herci měli tuto práci rádi i proto, že se nikdy nestalo, aby dostali pokyn k nějaké politické propagandě.

Nejen pro Gabrielu Vránovou byl potom šok, když kvůli emigraci Waldemara Matušky, který nazpíval úvodní píseň, musel jít seriál do trezoru a nebylo síly, která by rozhodnutí zvrátila. Až po čase se někomu podařilo vymyslet způsob, který zafungoval a po odstranění zpěvu dostal seriál „milost“ a vrátil se k divákům.

Zdroj článku:
  • autorský text