Cesta Leonarda DiCapria ke slávě: Jak začínal jeden z nejznámějších a nejuznávanějších herců současnosti

Cesta Leonarda DiCapria ke slávě: Jak začínal jeden z nejznámějších a nejuznávanějších herců současnosti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Leonardo DiCaprio je považován za největšího herce současnosti, má na kontě řadu významných rolí, nominací i ocenění. Samozřejmě tomu ale tak nebylo vždy a i on musel někde začít. Podívejte se na jeho dlouhou cestu k úspěchu a slávě a kam až se mu podařilo dostat dnes.

Začátky

Stejně jako všichni ostatní, musel Leonardo někde začínat. A rozhodně to nebylo jednoduché. S herectvím začal již ve 14 letech, kdy si zahrál v několika naučných pořadech a televizních reklamách. Mezi nimi byla například reklama na svetr, nízkotučný sýr nebo žvýkačky. Rolí v reklamních spotech se ale Leo nebojí ani dnes. Za ty ale už samozřejmě dostává mnohem důstojnější honorář než kdysi.

Jen o pár let později přišly jeho první role v televizních seriálech. V menších vedlejších rolích jste ho mohli vidět například v sitcomech Santa Barbara (1984), Growing Pains (1985) nebo The Outsiders (1990). 

I menší role si velmi užíval, netrvalo však dlouho a brzy už se mu naskytla první velká role. Bylo to v životopisném snímku Dospívání po americku (1993), kam si ho prý vybral sám Robert De Niro. Další ohlasy mu přineslo také drama Co žere Gilberta Grapea (1993), kde velmi věrohodně ztvárnil mentálně postiženého chlapce.

Titanic

Jak už víte, vrcholem jeho slávy se stalo právě všemi milované romantické drama Titanic (1997). Za úspěch, který mu snímek přinesl bude nejspíš navždy vděčný. Přitom původně roli vůbec nechtěl vzít a chybělo málo k tomu, aby hlavní roli vzal Matthew McConaughey.

Film se stal jedním z nejvýnosnějších snímků všech dob a udělal z něj celosvětovou celebritu. To je velmi pozoruhodný výkon na to, že mu při premiéře bylo pouhých 23 let a nikdy nestudoval hereckou školu. Dokonce se prý jen měsíc před premiérou odstěhoval od své matky.

Stal se velkým dívčím idolem, a to mu jen před pár lety jeho agent radil změnu jména, protože s tím jeho by se prý nikdy neprosadil.

Celosvětovou hvězdou

Tím ale jeho hvězdná kariéra zdaleka neskončila. Svůj talent nám předvedl ještě v desítkách dalších povedených rolí a stala se z něj přímo moderní filmová legenda.

Jeho nejpopulárnějšími snímky se staly Muž se železnou maskou (1998), Chyť mě, když to dokážeš (2002), Vlk z Wall Street (2013) a Velký Gatsby (2013).

Naposledy se nám předvedl v dobrodružném filmu Revenant Zmrtvýchvstání (2015), za který konečně získal zaslouženého Oscara a Tarantinově novince Tenkrát v Hollywoodu (2019).

Mimo natáčení se věnuje propagaci ekologie a ochrany životního prostředí, a dokonce má i svou vlastní produkční společnost Appian Way. Přestože už mu táhne na padesát a prošel si řadou románků s mladými modelkami, ještě nikdy nebyl ženatý ani nemá děti. Nyní je již čtvrtým rokem ve vztahu se svou přítelkyní Camilou Morrone, dvaadvacetiletou modelkou a herečkou.

Na letošní i příští rok už nám Leo chystá zase několik nových snímků, tak se máme na co těšit.