Česká vlajka v seriálu Teorie velkého třesku

Česká vlajka v seriálu Teorie velkého třesku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sheldon Cooper má rád vlajky, o tom není sporu. Každý věrný fanoušek sitcomu Teorie velkého třesku ví, že dokonce moderuje vlastní internetový pořad, kde rozebírá zajímavosti o státních vlajkách. Vzpomínáte si na díl, v němž mával tou českou?

Chvilka slávy v Sheldonově pořadu

Stalo se tak ve druhé epizodě deváté série, která nese název Oscilace kolem rozchodů. Sheldon (Jim Parsons) a Amy (Mayim Bialik) byli čerstvě po rozchodu, což ovšem nezabránilo Sheldonovi, aby bývalé přítelkyni připomněl, že spolu mají točit zaběhlý internetový pořad Zábavné vlajky. Ona ale odmítla.

Sheldon se proto chopil dálkového ovladače a divákům vysvětlil s citlivostí sobě vlastní, že kameramanka a spolumoderátorka, doktorka Amy Farrah Fowlerová, se rozhodla ukončit jejich vztah. Tématem pořadu se toho dne stala myšlenka „vlajky zemí, které se rozdělily, a ženy, které za to podle Sheldona mohou“. Netřeba zdůrazňovat, že rozchod ovlivnil mladíkův pohled na všechno. A právě v tu chvíli přišla na řadu vlajka České republiky společně se slovenskou.

Rozchod Česka se Slovenskem

„A pak Česká republika řekla Slovensku: ty asi nechápeš, jak funguje rozchod,“ slyšeli jsme Sheldona prohlašovat. „Člověk by čekal, že si bude chtít udržet to, co už má, obzvlášť když už není zase tak mladá. A jiné země by ji sotva chtěly dobývat odspodu.“ Nepřekvapí, že Amy reagovala slovy: „Já ho zabiju!“ Rozžhavená doběla vtrhla k němu do bytu a začala křičet, jak se opovažuje vykládat o ní takové věci a přirovnávat její genitálie k částem Československa! Takovou stopu tedy zanechalo Česko v populárním americkém seriálu – odtržením od Slovenska se dočkalo přirovnání k trpkému rozchodu dvou svérázných podivínů.

Sheldonovy další odkazy na Česko

Nejedná se přitom o jediný odkaz na Česko nebo Československo. Vůbec prvního jsme se dočkali v jedenácté epizodě první řady, kde nemocný Sheldon popisoval Penny, jak v patnácti letech stonal na institutu v Heidelbergu. „Tamní kuchyně byla trochu víc založená na klobásách, než jsem zvyklý,“ líčil trpkou zkušenost, „v důsledku čehož došlo k vnitřnímu blitzkriegu a moje střeva si střihla roli Československa.“

V šesté sérii si Sheldon zazpíval oblíbenou anglickou koledu Dobrý král Václav (Good King Wenceslas), vyprávějící o svatém Václavu, hlavním patronu českého národa.

Zdroje článku: