Černé vdovy 2: Slušivé prádlo a upnuté šaty budou muset vdovy odložit, čeká je práce hrobníků

Černé vdovy 2: Slušivé prádlo a upnuté šaty budou muset vdovy odložit, čeká je práce hrobníků
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Renata, Johana i Veronika se rozhodně umí vyparádit a slušelo jim to v první sérii i na pohřbu. Hlavně Veronika se také předvedla, že nezanedbává ani výběr spodního prádla. Jenže zoufalé časy přinutí trojici kamarádek s pohnutým osudem rozšířit spektrum činností.

Elegantní Johana, křehká Renata a vášnivá Veronika klamou tělem. Sice už vraždily, ale v případě manželů šlo o eliminaci „na dálku“, která byla řádně naplánovaná. Jenže tentokrát musí čelit velkému nebezpečí. Za patami mají profesionála. O jejich život bude usilovat nájemný vrah, znalý svého řemesla. Moc v rukavičkách s vdovami nebude jednat ani přeživší manžel Renaty. Ten je trochu v právu.

Vdovy jsou nuceny jednat, a tak mají najednou dvě mrtvoly, které bude třeba někam uklidit. Už nechtějí další vyplavená těla, což by v případě manžela Renaty už mohlo být podezřelé. Podnikavé ženy tak napadne, že nejjistější způsob, jak zamést stopy, bude hrob v lese na upuštěném místě.

Vidět Jitku Čvančarovou s krumpáčem, to je sen, který si můžu odškrtnout. Byla jsem jí, doufám, důstojnou asistentkou. Celou scénu jsem si představovala jako zpomalený film, především pak odchod vdov s nářadím přes rameno. To je jedna dokonalá vzpomínka na natáčení,

přiznala Jana Plodková.

Vdovy v lese s mrtvolami, zdroj FTV Prima

Mohlo by se zdát, že natáčení v terénu a s lopatou či krumpáčem by dámám mohlo vadit, ale opak byl pravdou. Právě tyto scény si hodně užily. Jako mrtvoly se představili kaskadéři, takže dámy byly v dobré společnosti. Navíc herečky přišly k hotovému a nemusely tak házet metráky hlíny.

 Vše bylo dokonale připraveno. Jen jsme přišly, vzaly si lopaty a předstíraly jsme, že kopeme. Byla zima, mělo to atmosféru a měly jsme u toho neuvěřitelné záchvaty smíchu. Málem jsme se samy pohřbily. Na konci natáčení ale bylo vše kolem zase uvedeno do původního stavu. Žádný důl po nás nezbyl,

popisuje natáčení Lucia Siposová, která na natáčení opět dojížděla ze Slovenska.

To Iva Janžurová už je ve svém oboru jako „Madam Skleník“ rafinovanější a po lesích s lopatou běhat nemusí. Všechny vdovy se na práci s hereckou legendou moc těšily, a jak se zmínila Lucia Siposová, byla to pro ni čest s ní být na place.

Iva Janžurová v záběru ze seriálu, zdroj: FTV Prima

Nakonec i Iva Janžurová byla ráda, že na nabídku kývla. Nebyla si jistá, zda je vzhledově úplně ten typ, který měla hrát. Navíc role má velké množství textu, což pro jedenaosmdesátiletou herečku představovalo velkou výzvu. Na druhou stranu strávila velkou část natáčení v krásném prostředí ve skleníku v botanické zahradě, což ji mohly vdovy pobíhající s mrtvolami po lese, jen závidět.

Jinak nevím, zda budu mít odvahu se na to podívat,

přiznává slavná herečka.

Zdroje článku:
  • Press kit FTV Prima,
  • autorský článek