Ceny EMMY 2021 už mají své majitele, překvapení se nekonalo

Ceny EMMY 2021 už mají své majitele, překvapení se nekonalo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Předávání cen EMMY je vždy velkou událostí, která má ve světě televizní tvorby stejnou prestiž, jakou má Oscar pro kinematografii. A celebrity si po dlouhém společenském půstu nenechají ujít žádnou příležitost ukázat se v plné parádě.

Vítězství v kategorii Nejlepší komediální seriál na cenách Emmy 2021 získal komediální seriál Ted Lasso ze sportovního prostředí v hlavní roli s Jasonem Sudeikisem, který se stěhuje do Anglie, aby trénoval fotbalový tým, přestože jako trenér amerického fotbalu nemá ani zdání, co hra obnáší. (Apple TV)

Nejlepší dramatický seriál, který si odnesl cennou trofej Emmy 2021 je podle očekávání seriál z produkce Netflixu Koruna. Ale tím její úspěch ještě zdaleka nekončí.

Ocenění za nejlepší minisérii podle očekávání získal Dámský gambit, opět v produkci společnosti Netflix, v hlavní roli s Anyou Taylor-Joy, ze které se přes noc stala hvězda.

Gillian Anderson, uznávaná za svůj výkon jako „Iron Lady“ Margareth Thatcherová v seriálu Koruna, obdržela Emmy za vynikající herečku ve vedlejší roli v dramatickém seriálu.

Zmíněný Ted Lasso patřil mezi nejoceňovanější série večera, Jason Sudeikis získal sošku pro nejlepšího herce v komediálním seriálu.

Jean Smart byla vybrána jako nejlepší herečka v komediálním seriálu Hacks (HBO Max).

Josh O'Connor vyhrál nejlepšího herce v hlavní roli v činoherním seriálu za výkon mladého prince Charlese v seriálu Koruna.

Vítězství v kategorii Nejlepší komediální seriál na cenách Emmy 2021 získal komediální seriál Ted Lasso ze sportovního prostředí v hlavní roli s Jasonem Sudeikisem.

Olivia Colman je herečka, která v posledních letech sbírá jednu trofej za druhou a znovu potvrzuje, jak všestranný má talent. Tentokrát ji vítězství za nejlepší herecký výkon neminulo v seriálu Koruna, kde ztvárnila královnu Alžbětu.

Ewan McGregor vyhrál nejlepšího herce v minisérii Halston na Netflixu, kterou vytvořil Ryan Murphy. Hraje amerického módního návrháře Roye Halstona Frowicka.

Kate Winslet získala cenu Emmy za nejlepší ženský herecký výkon v minisérii Mare z Easttownu za vynikající výkon jako detektivka Mare Sheehan. 

Brett Goldstein získal svou Emmy za vynikající vedlejší roli v komediálním seriálu Ted Lasso.

Hannah Waddingham také získala sošku za vynikající herečku ve vedlejší roli v tomto komediálním seriálu.

I Evan Peters se dočkal a odnesl si trofej za nejlepší vedlejší roli v minisérii Mare z Easttownu

Jen na pár natáčecích dnů se do práce na 4. řadě seriálu Koruna vrátila Claire Foy, která v minulosti hrála mladou Alžbětu. Pár záběrů jí vyneslo ocenění nejlepší hostující herečka v dramatickém seriálu.

Cenu za nejlepší režii v minisérii získal Scott Frank za Dámský gambit.

Zdroj: