Josef Carda v Doktorech z Počátků jako vyděrač, bývalý vězeň a pomocník ve Včelíně

Josef Carda v Doktorech z Počátků jako vyděrač, bývalý vězeň a pomocník ve Včelíně
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herec Josef Carda je skvělým komikem a také dobrákem od kosti. V seriálu Doktoři z Počátku si i přesto střihl roli největšího záporáka, která mu ovšem neskutečně seděla. Jak Vašek Paděra alias Venca v podání Josefa Cardy rozdmýchával v seriálu oheň?

Notorický zlosyn, který se rád mstí

Kdo by čekal, že se v seriálu s lékařskou tematikou objeví zločinecká postava, která jakožto bývalý odsouzenec, jenž si odpykal trest odnětí svobody, bude při zdánlivém nápravném procesu škodit v mnohem větší míře.

Seriál Doktoři z Počátků se mimo jiné snažil diváky seznámit také s existencí tzv. resocializačních zařízení, kde nachází pomoc bývalí vězni a pachatelé protiprávního jednání. Takovým případem je i postava Vaška Paděry, který v zařízení zvaném Včelín, jež se nachází přímo v počátcích, páchá naopak samou neplechu. Venca se sice na oko tváří jako právoplatný pomocník ve Včelíně, ve skutečnosti se však se svým spiklencem, hospodským Rudou Řezáčem, dopouštějí příšerných skutků.

Největší problémy s Vencou zažívá MUDr. Panenka, který neustále doplácí na jeho výhružky. Podpálená stodola byla jen začátkem koloběhu událostí, které v seriálu měly velký vliv na vývoj děje. Nakonec se však záporáka Vencu podařilo z Počátků dostat pryč, a tak už nemohl páchat škodu.  

Roli Venci si Carda kupodivu užíval

Josef Carda, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Mnozí si Josefa Cardu pamatují především jako komického moderátora, jehož humor bavil české diváky v oblíbeném pořadu na přelomu milénia. Proto je možná překvapením, že zrovna jej obsadili do role vypočítavého a arogantního výtržníka Vaška Paděry.

Jak Carda sám pro Aha! uvedl, ztvárnění postavy Venci ho velmi baví. V rozhovoru pro Český rozhlas dokonce prohlásil, že raději bude hrát záporné role než ty kladné. K čemuž by mu rozhodně mohl dopomoci plnovous, který si v době pandemie nechal přerůst přes bradu. To ovšem neznamená, že by se o sebe charismatický herec přestal starat. I nadále se aktivně věnuje sportovním aktivitám, a pokud by někdo potřeboval ideálního adepta na postavu tajemného záporáka ve skvělé kondici, Josef Carda by byl skvělou volbou!