Brutální vražda těhotné herečky otřásla celým Hollywoodem

Brutální vražda těhotné herečky otřásla celým Hollywoodem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Snad největší tragédie, jakou kdy Hollywood zažil. Nad zbytečnou smrtí těhotné herečky a jejích přátel dodnes zůstává rozum stát. Co přesně se stalo v osudnou noc, která šokovala celý svět a zanechala za sebou výraznou stopu v moderní kultuře?

Nejkrásnější žena své doby 

Sharon byla teprve v plenkách a již vyhrávala ceny krásy. S přibývajícími lety rostla do krásy a role ve filmech a seriálech díky tomu získávala velmi snadno. Při natáčení filmu Ples upírů (1967) se seznámila s režisérem Romanem Polanskim a během společné práce se do sebe zamilovali, přestože Sharon byla zrovna zasnoubená s hollywoodským kadeřníkem Jayem Sebringem. Počátkem roku 1968 se konala svatba a manželé prosluli jako ten vůbec nejkrásnější pár. Koncem téhož roku čtyřiadvacetiletá Sharon otěhotněla. Poslední film, který stihla natočit, byl 12+1, jehož premiéra však proběhla až po její smrti. 

Počátek léta 1969 pobývali oba manželé v Londýně, kde Polanski pracoval na novém filmu. Termín porodu byl stanoven na polovinu srpna, již v červenci se tak nastávající maminka vrátila do Los Angeles, kde měli manželé pronajatý dům na adrese Cielo Drive 10050. Polanski se měl vrátit až v době porodu. Na jeho přání společně se Sharon pobývali Voytek Frykowski a jeho přítelkyně Abigail Folgerová. 

Čtěte také: Tragická smrt Sharon Tate, která před 51 lety zasáhla celý svět, se stala námětem několika filmových zpracování

Mansonova rodina 

Charles Manson v 60. letech dal dohromady původně náboženskou sektu. Mansonovi se podařilo své přívržence zfanatizovat a společně se chtěli pokusit započít rasovou válku mezi bělochy a černošskými Američany. Toho chtěli dosáhnout prostřednictví vražd, které by následně svedli na černochy. Společně spáchali sérii vražd, při nichž poukazovali na tehdejší černošské hnutí Black Panthers. 

Osudová noc 

K nejznámějšímu a zároveň nejbrutálnějšímu činu došlo v noci z 8. na 9. srpna 1969. Sharon s Voytkem, Abigail a svým bývalým přítelem Jayem povečeřeli v nedaleké mexické restauraci El Coyote. Na Cielo Drive se vrátili před desátou hodinou večerní. Na pozemku kromě zmíněné čtveřice pobýval v domě pro hosty teprve devatenáctiletý správce pozemku, jehož té noci navštívil jeho známý. Když okolo půlnoci místo opouštěl, Mansonova skupina zrovna přestřihávala dráty telefonního a elektrického vedení. Setkali se u hlavní brány, kterou gang přelezl, jeden z vrahů se postavil před auto mladého studenta a čtyřikrát jej střelil do hlavy.

Čtveřice Watson, který hlava této akce a Mansonova pravá ruka, Atkinsová, Krenwilkelová a Kasabianová byla připravena vydat se vstříc domu s jediným cílem – zavraždit všechny přítomné. Po incidentu s mladíkem v autě ale Kasabianové došla odvaha, a tak jí bylo nařízeno pouze hlídat u brány. Zbylá trojice rozřízla síť proti hmyzu v okně vstupní haly a dostala se dovnitř objektu. Nejdříve se vydali do obývacího pokoje, kde na gauči spal Voytek. Watson ho probudil kopnutím do hlavy, Atkinsonová dezorientovanému muži svázala ruce ručníkem a následně se s nožem vydala prozkoumat zbytek domu. 

Čtěte také: Zvrácenosti, sektářství, vraždy, kult zla: To vše najdete v dílech inspirovaných masovým vrahem Charlesem Mansonem

Abigail nalezla v ložnici pro hosty a v jiné ložnici narazila také na dvojici Sharon a Jay. Donutila je přemístit se do obývacího pokoje, kde dostali povel lehnout si břichem na zem. Watson všechny svázal, Jay se však zastal těhotné Shanon, načež mu byla uštědřena osudná kulka. Atkinsonová byla vyzvána, aby ubodala také Voytka. Ta ovšem zaváhala, Voytek toho využil, uvolnil se z lan a začal utíkat. Na trávníku před domem jej Watson dopadl a ubodal. Chaosu využila Abigail a také se pokusila utéct, čekal ji ale stejný osud jako jejího přítele. 

Z přeživších již zbývala pouze Sharon, která naléhavě prosila o to, aby nechali žít alespoň její dítě. I ji však Watson ubodal a nepřežil ani nenarozený syn Richard. Pomocí její krve na dveřích zanechali nápis „pig“, tedy „prase“.

Zatčení

Den poté několik členů Mansonovy rodiny spáchalo další ohyzdný čin, tentokrát podobným způsobem zavraždili manžele LaBiancovi. K dopadení pachatelů a odhalení spojitosti mezi vraždami došlo až po zatčení několika zfanatizovaných přívrženců pří krádeži aut. Zásadní svědectví podala Kasabianová, která nikoho nezabila a vyvázla díky tomu bez trestu. Zbylá čtveřice byla v roce 1971 odsouzena k trestu smrti. Ten byl však krátce poté v Kalifornii zrušen, a tak si vysloužili „pouze“ doživotí. 

Atkinsonová zemřela v roce 2009, Manson o osm let později. Jejich dva zbylí kolegové stále žijí.