Brejlatá Douchová z komedie „Vrchní, prchni!“ už je zase za pultem a prodává

Brejlatá Douchová z komedie „Vrchní, prchni!“ už je zase za pultem a prodává
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Představitelku drzé a nezapomenutelné prodavačky Douchové Zuzanu Fišerovou Svátkovou nenajdete v knihkupectví, ale v jedné z pražských cestovek, kde prodává zájezdy.

Ke své nejvýraznější, ovšem ne jediné, roli přišla Zuzana Fišerová Svátková (1959) náhodou a snadno.

Jaká náhoda ji přivedla k roli v úspěšné komedii?

V době příprav na natáčení úspěšného filmu „Vrchní, prchni!“ si filmaři vyřizovali povolení k natáčení v kanceláři Restaurací a jídelen, a úřednice, která jim dala potřebná razítka, byla právě Zuzana Svátková.

Čtěte také: Slunce, seno, ufoni aneb proč slavná trilogie neměla pokračování

Asistentka režie měla skvělou paměť na tváře a úřednice ji byla nějak povědomá. Nakonec se ženy daly do řeči a vyšlo najevo, že razítka dostává bývalá dětská hvězdička menších rolí. Zahrála si v seriálu „Pan Tau“ (1972) a například ve filmech „Slaměný klobouk“ (1971), „Vlak do stanice nebe“ (1972), „O Sněhurce“ (1972) a pár dalších.

Slovo dalo slovo a za pár dní už si Zuzana vyřizovala v práci volno, protože úspěšně absolvovala konkurs na menší, ale nezapomenutelnou roli pomocnice Josefa Abrháma v povedené české komedii.

Další výraznější role už nepřišly

Po natáčení se Zuzana Svátková vrátila do práce, vychovala dva syny a diváci ji ještě mohli zahlédnout v seriálech „Dynastie Nováků“ (1982) a „Pražská pětka“ (1988). Žádné další nabídky už nepřišly.

Čtěte také: Přehlídka nejoblíbenějších filmů z dob Československa. Tyto snímky žereme dodnes

Jako host byla ještě pozvaná do pořadů „Retro“ a „Slavná filmová místa“.

Zuzana Svátková měla a dodnes má herectví ráda, po příležitostech, které v prostředí filmu jako dítě dostala, se zkusila i hlásit na umělecké školy. Bohužel jak už to u nás u většiny dětských hereckých hvězd bývá, podle talentové komise neprokázala dost talentu ke studiu herectví. Zuzana tedy usoudila, že herectví ji není přáno.

Čtěte také: „Élišku chci za ženu!“ Takhle dnes vypadá a žije představitelka krásné Elišky z pohádky Princezna ze mlejna

V cestovní kanceláři byla objevená náhodou, když byla zákazníkovi povědomá a nevěděl odkud ji zná. Až po chvíli mu došlo, že mu cestu lodí po Skandinávii nabízí osůbka, na kterou se rozzlobil amatérský nadšenec pro obsluhování v restauračních zařízení Josef Abrhám.

„V pracovní době se nebudou číst noviny! Knižní novinky si čtěte! Drzoune jedna drzá, zvědavá, ošklivá, brejlatá, Douchová!“

Zavzpomínejte na oblíbenou komedii v naší galerii!