Bratři Viktor a Matyáš Sekaninovi: Nové dětské hvězdy nejsledovanějších českých seriálů

Bratři Viktor a Matyáš Sekaninovi: Nové dětské hvězdy nejsledovanějších českých seriálů
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Bratrům Sekaninovým ještě nebylo ani 13 let a už se dostávají mezi ostřílené herce. Diváci už si oba chlapce velice oblíbili a uvidíme, co je ještě čeká do budoucna. Třeba se později mezi herci přidají ke známým sourozeneckým dvojicím!

Oba chlapci se s herectvím seznámili už jako malí. Matyáš totiž hrál svou první roli již v pěti letech v Divadle na Vinohradech a Viktor s ním na zkouškách často trávil čas a herectví se mu posupně také zalíbilo. Teď se jim už naskytla i úplně první televizní příležitost, na které se oba dost zviditelnili.

Starší Matyáš (12) hraje ve Slunečné Matěje Buriana, syna Filipa Blažka. Viktor (7) zase v seriálu Kukačky o výměně dětí v porodnici ztvárňuje Jakuba, který trpí Aspergerovým syndromem. Nyní se tak objevují v nejsledovanějších českých seriálech.

Oba brášky si oblíbili nejen diváci, ale i herci a filmaři, kteří s nimi spolupracují.

Mají dokonce i herecké geny, protože jejich maminka Veronika Duchková je také herečkou, a navíc koučkou dětských herců.

Nešlo ale o žádnou protekci, do seriálů se ale oba chlapci dostali spravedlivě díky konkurzu. Jelikož s maminkou mají odlišná příjmení, tak nikoho ani ze začátku nenapadlo si je s ní spojovat.

Maminka s nimi tedy často spolupracuje při natáčení a veškerou přípravu absolvují právě s ní. Občas to musí být náročné, už si na to ale všichni zvykli. 

“Musím říct, že nemám problém to oddělit, až mě to samotnou překvapilo. Kluci to přijímají i z toho důvodu, že se mnou chodili do divadla a viděli, jak vše funguje”, přiznává jejich maminka a koučka.

Chlapci si natáčení užívají, oba jsou chytří a učení textů jim jde snadno. Mladší Viktor je ale podle maminky o něco soustředěnější a poslušnější než Matyáš, navzdory jeho věku.

Bratři nad přihlášením do konkurzů ani na chvíli neváhali a hraní je teď jejich velkou zálibou. Oba jsou ale ještě malí a neberou to až tak vážně. Mimo kamery se věnují i svým dalším koníčkům. Oba jsou totiž velcí sportovci. Jezdí na koni, Matyáš šermuje a Viktor se zase věnuje florbalu.

Kdo ví, jestli je tedy na televizních obrazovkách uvidíme i v budoucnu. Už teď ale mají našlápnuto ke slušné herecké kariéře.