Sherlock: Příbuzenský vztah mezi Benedictem Cumberbatchem a Arthurem Conanem Doylem aneb co jste o seriálu netušili

Sherlock: Příbuzenský vztah mezi Benedictem Cumberbatchem a Arthurem Conanem Doylem aneb co jste o seriálu netušili
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nejznámější současná adaptace detektivních příběhů Arthura Conana Doyla letos oslaví jedenácté výročí premiéry. Věděli jste, že seriálový představitel Sherlocka je s Doylem příbuzný?

Přestože ikonická bekovka, která je s postavou Sherlocka Holmese nejvíce spojena, se v originálních dílech nikdy neobjevila, Sherlock v podání Benedicta Cumberbatche je nejvíce proslulý skrze tmavý kabát doplněný modrou šálou. Pro krajní fanoušky, kteří by toužili svůj šatník obohatit o stejný, máme dobrou zprávu. Jedná se kabát vyráběný značkou Belstaff již od 20. let minulého století. Belstaff Milford Coat je v současné době znovu v prodeji na oficiálním obchodu, pořídíte ho v přepočtu za 27 000 korun. 

Rodiče Sherlocka si nemohl zahrát nikdo jiný, než skuteční rodiče Benedicta Wanda Ventham a Timothy Carlton. Obdobně to má Dr. Watson s jeho seriálovou ženou Mary Morstanovou-Watsonovou, kterou si zahrála jeho skutečná manželka Amanda Abbington. Společně mají dvě děti, v roce 2016 se ale rozvedli. O roli Sherlockova společníka se ucházel také Matt Smith. Na castingu se ale jako Watson jevil tak charismaticky, že by v případě jeho obsazení byly na place dvě příliš silné osobnosti a mohl by tak zastínit Sherlocka. Tím správným kandidátem se nakonec ukázal být Martin Freeman, ani Matt Smith ale rozhodně „neostrouhal“ a později byl obsazen jako Doctor Who

Belstaff Milford Coat je v současné době znovu v prodeji na oficiálním obchodu, pořídíte ho v přepočtu za 27 000 korun. 

 

Exteriéry Sherlockova bytu nebyly natočeny na londýnské adrese 221b Baker Street, nýbrž o pár bloků dále. Ona adresa je totiž turistickou atrakcí a je okolo tolik odkazů na slavného detektiva, že pro štáb dávalo větší smysl vytvořit si náhradu. 

Cumberbatch je obecně považován za nejlepšího představitele Sherlocka Holmese všech dob. Role tajemného detektiva mu byla ušita přímo na tělo, což dokazuje fakt, že mu v žilách koluje stejná krev jako autorovi originálních povídek. Jejich větve se sice rozdělily již před několika stovkami let, společného předka jim ale nikdo neupře. Je jím Jan z Gentu, třetí syn anglického krále Eduarda III., který zemřel v roce 1399. Cumberbatche od něho dělí sedmnáct generací, Doyla šestnáct.