Marvelová hvězda a nejspíše nejlepší Sherlock Holmes v televizi Benedict Cumberbatch bude nově i na Netflixu

Marvelová hvězda a nejspíše nejlepší Sherlock Holmes v televizi Benedict Cumberbatch bude nově i na Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Oceňovaná režisérka Jane Campionová zfilmovala westernový román "The Power of the Dog", v českém provedení známý pod názvem „Síla psa“. Výsledkem je film s prominentním obsazením, především s Benedictem Cumberbatchem v hlavní roli, a můžete ho vidět již 1. prosince na Netflixu.

Známá zápletka natočená úspěšnou režisérkou

Bratři Phil (Benedict Cumberbatch) a George (Jesse Plemons) se liší jako den a noc. Oba ve dvacátých letech minulého století vlastnili velký ranč v Montaně. Zatímco však Phil spravuje farmu s přísností a tvrdostí a dodržuje staré zvyky, George hledá odpočinek od starého života. K tomuto cíli by ho mohl přiblížit sňatek s vdovou Rose (Kirsten Dunstová). Když však na ranč přivede svou novou manželku, vyvrcholí hádka s jeho bratrem Philem.

Od posledního filmu Jane Campionové ("Jasná hvězda") uplynulo více než deset let. Mezitím pracovala novozélandská režisérka na krimiseriálu „Na jezeře“. Největší úspěch měla Campionová v roce 1993 s dramatem "Piano", které bylo mimo jiné oceněno třemi Oscary. Se svým novým dílem „Síla psa“ mohla nyní na tento úspěch navázat.

Pochvaly ze všech stran

Po světové premiéře na filmovém festivalu v Benátkách sklidila její adaptace tohoto románu od Thomase Savage nejrůznější mezinárodní chválu. Navíc byl oceněn stříbrným festivalovým lvem pro nejlepší režisérskou práci. Dokonce recenze filmových kritiků jsou velmi pozitivní.

Zvláštní zmínku si zaslouží hvězda Marvelu a představitel hlavního hrdiny Benedict Cumberbatch, který jako nevrlý a potrhaný kovboj předvádí jeden z nejlepších hereckých výkonů své kariéry.

Jeho ambivalentní postava hraje hodně důležitou roli v atmosférickém westernovém dramatu, které v některých případech extrémně radikálně zohledňuje genderové obrazy a tradice tohoto žánru. Ne nadarmo byl původní román srovnáván se snímkem „Zkrocená hora“ mimo jiné ve zkoumání maskulinity, násilí a potlačované homosexuality.

Film se na Netflixu objeví 1. prosince.

 

 

Zdroj: