Známý zpěvák Ben Cristovao z Ordinace v růžové zahradě se objevuje i v jiných známých seriálech

Známý zpěvák Ben Cristovao z Ordinace v růžové zahradě se objevuje i v jiných známých seriálech
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Víte, kdo je vlastně Ben Cristovao? Odkud vlastně pochází? Co dělá rád ve volném čase? A kolik má na svém kontě ocenění? Nebo v jakých seriálech se objevil? Na to všechno se v dnešním článku podíváme. 

 Kdo by neznal známého českého zpěváka, textaře, hudebníka a sportovce Bena Cristovaa. Ale víte, o koho se vlastně jedná? Ben Cristovao se narodil 8. června v roce 1975 v České republice, a to konkrétně v Plzni. Za svůj poněkud exotický vzhled vděčí svému biologickému otci Bénisovi, který pochází z Angoly. Jeho matka je rodilá češka a s jeho otcem se rozvedla. Benovi bylo v té době pouze 4,5 roku, když se jeho rodiče rozvedli. Benova matka se nakonec znovu vdala a její nový manžel přijal Bena a jeho 4 sourozence za vlastní. Jeho sestra Bianca je v USA velice úspěšná. Má svůj vlastní stand-up comedy pořad a patří mezi světové špičky tohoto žánru. Dnes žije Ben v České republice se svou rodinou a svého původního otce vídá jen zřídka.  

Hudební kariéra 

Ben měl už od mala hudební vlohy. A ty se v plné míře ukázaly, když v roce 2009 účinkoval ve známé zpěvácké soutěži Česko Slovenská Superstar, dnes již pouze Superstar. Zde se probojoval až do finále, kde nakonec skončil na 7. místě. Rok poté vydal své první debutové album Definitely Different a celé album se natáčelo v USA. Další rok byl Ben připraven vydat další album s názvem Benny Cristo. Zde také nazpíval své první české hity jako například singl Chci žít a další. V roce 2013 přišel s jeho úspěšným hitem Bomby za který byl nominován na Českého slavíka. V roce 2014 vydal album Made in Czechoslovakia, které se drželo na předních příčkách několika rádií. V roce 2016 získal významné ocenění Český slavík, a to v kategorii nejstreamovanější česká skladba za píseň ASIO.  

V roce 2020 se stal s písní Kemama vítězem českého kola Eurovision Song Contest a měl odletět na finále, které bylo však kvůli koronaviru zrušeno. 

Ben Cristovao, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Sportovní kariéra 

Možná jste to o Benovi nevěděli, ale je také vášnivým sportovcem, který se udržuje ve formě. Jako mladý jezdil závodně na snowboardu, kde také několikrát vyhrál.  

Posledních pár let se věnuje hlavně bojovému, brazilskému sportu jiu-jitsu. A účastní se turnajů po celém světě. Byl také již několikrát velice úspěšný a mezi jeho hlavní úspěchy patří například zlatá medaile z mezinárodního turnaje v Madridu. Ve svém životě hrál také závodně tenis, ping pong a squash. 

Ben jako úspěšný herec 

Ale teď už k tomu hlavnímu. Ben je totiž i velice úspěšný herec. V roce 2010 si zahrál v divácky oblíbeném seriálu televize Nova, Ordinace v růžové zahradě 2. V seriálu ztvárnil postavu chytrého tanečníka Maxe Suchého syna primáře Suchého v podání známého herce Jana Čenského. V roce 2015 se také ukázal v nekonečném seriálu Ulice, ve kterém hrál sám sebe a varoval zde studenty k opatrnosti na internetu a sociálních sítí. Role v tomto seriálu Ulice byla součástí projektu Seznam se bezpečně, kde je Ben jednou z hlavních postav. 

 

Zdroje: