Jak ze sebe Bedřich shodí tíhu rozchodu?

Jak ze sebe Bedřich shodí tíhu rozchodu?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokaždé, když se Bedřich rozešel, musel nově vzniklou situaci nějak rozchodit. Ne jinak tomu bude i teď, co ho nadobro opustila Alice. Na co se teď Bedřich zaměří? Na Ladu? Nebo opráší Starý Vercajk? V případě Bedřicha by nebylo zvláštní ani to, kdyby se pustil do nového vztahu. Tentokrát by si však od nové ženy nejspíš nechal podepsat smlouvu, že nikdy nebude chtít děti. 

Na Bedřicha teď čekají úmorné dny samoty 

Zatím je to čerstvé a u Bedřicha se dveře netrhnou. Po tom, co se o rozchodu Bedřicha a Alice dozvěděli jeho kamarádi, ho chodí rozptylovat. Dokonce se stalo, že se v jednu dobu u Bedřicha sešel Dan, Martin i Miloš.

Dan mu tam chtěl dokonce nechat svou plachou kočku Angelinu jako terapii proti samotě. Delší nepřítomnost Danovy kočky by doma samozřejmě Sára uvítala, k její velké škodě Bedřich uklidňující vrnění chladně odmítl. Za to mu Angelina poděkovala smradlavým dárečkem pod sedačkou. Jenže tento humbuk co nevidět opadne. Kamarádi si s Bedřichem dají pár piv a nějakou dobu jej budou navštěvovat, potom však všichni přejdou do starého režimu a na Bedřicha plnou silou dopadne tíha samoty. Jen jestli nezačne přemýšlet nad tím, že by bylo mnohem vhodnější, kdyby mu doma řvalo další dítě. 

„Ačkoliv Alice Bedřichovi nabídla, že se o dítě sama postará a Bedřich je bude mít jen jako doplněk, on její největší životní přání nevyslyšel.“

Lada Bedřicha vyčerpává, ale může si za to sám 

Kdyby jen tenkrát Aničku podpořil v jejím přání adoptovat další dítě, mohlo být už samostatné a on by měl klid. Místo toho se vyspal s Jindrou a zplodil Ladu, která byla důvodem rozvodu s jeho milovanou ženou. Potom okolnosti nabraly další spád, když Jindra zjistila, že s Bedřichem není šťastná. A přišla pohodová Alice, která po dítěti nikdy netoužila. Nikdy o něm nemluvila... Až do doby, kdy jí začaly tikat biologické hodiny.

To je ale normální a Bedřich se v tomto ohledu zachoval jako ten největší sobec. Nic jiného mu však nezbývalo, protože představitelka Alice byla sama těhotná a později porodila, a tak si od něj i od Ulice potřebovala dát delší pauzu. 

Zdroj článku:
  • Autorský text