Barbaři: nový historický seriál na Netflixu startuje již 23. října

Barbaři: nový historický seriál na Netflixu startuje již 23. října
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Co si pro nás německá produkce připravila se dozvíme již 23.10., trailer ale napovídá, že půjde o pořádnou řežbu. Vrátíme se na počátek našeho letopočtu, kdy došlo k brilantnímu triumfu Germánů nad Římskou říší.

Píše se rok 9 našeho letopočtu a Římská říše je ve fázi největšího rozkvětu. Proti jejímu rozpínání se rozhodnou zakročit germánští bojovníci a dojte tak ke střetu v Teutoburském lese. Římané se dočkají drtivé porážky a jsou zahnání zpět za řeku Rýn. Šlo o bitvu brutálních rozměrů, což zaručuje zajímavou akční podívanou. 

Čtěte také: Emily v Paříži: Nový seriál Netflixu o mládí, módě a lásce pokračuje ve vyobrazení svobodomyslnosti žen dnešní doby

Že jde o snímek ryze německý nedokazuje pouze historický příběh, ale také osazení tamních herců. Příběh doprovází tři hlavní postavy, s největší pravděpodobností v podání Gaetana Aronica (Návrat komisaře Rexe, Maléna), Jeanne Goursaud (Einsteinovy záhady) a Jeremyho Milikera (Nejlepší ze všech světů). Režie se ujala dvojice Barbara Eder (Místo činu, Země zločinu) a Stephen St. Lager (Vikingové). Právě s Vikingy je jistá podobnost a zřejmě bude seriál čelit drsnému srovnávání.

Čtěte také: Pětice nejlepších filmů na Netflixu, které vám pomůžou přečkat karanténu

V současnosti se hovoří o minisérii, která bude obsahovat 6 dílů, každý v délce jedné hodiny. Tvůrci ale již teď mluví o některých nevyřešených dilematech, v případě úspěchu je tedy minimálně druhá série zaručena. Jednu novinku nám seriál jistě přinese – málokdo vyprávěl příběh o slavných Římanech z pohledu Germánů. To ještě více přidává na atraktivitě historickému dramatu, které má na mezinárodním trhu slušně našlápnuto. 

Čtěte také: Netflixové trháky, co v Česku jedou. Sledujete je i vy?

 

Na trailer s českými titulky se můžete podívat níže.