Bábovky: Nový český film měl právě premiéru. Stojí za návštěvu kina?

Bábovky: Nový český film měl právě premiéru. Stojí za návštěvu kina?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Českých filmů, které zaujmou širokou veřejnost, není mnoho, a tak je každý snímek očekávaný s netrpělivostí a napětím. V dnešní době plné omezení, je rozptýlení potřeba dvojnásob.

Film v česko-slovenské spolupráci režíroval Rudolf Havlík. Scénář podle své knihy zpracovala Radka Třeštíková společně s Rudolfem Havlíkem.

Na co a na koho se těšit

Herecké obsazení je sázkou na jistotu a těšit se můžete na Ondřeje Vetchého, Janu Plodkovou, Lenku Vlasákovou, Marka Taclíka, Barboru Polákovou, Táňu Pauhofovou, Denisu Biskupovou, Rostislava Nováka, Jiřího Langmajera a další.

Film „Bábovky“ vychází ze stejnojmenné knihy a do filmu byly vybrané ty nejzajímavější knižní postavy. Ty jsou pro diváka uvěřitelné hlavně díky vysoké herecké úrovni přítomného hereckého osazenstva.

Jde o řemeslně kvalitně zpracovaný snímek o životě, kde můžete v postavách snadno najít podobenství s lidmi, které znáte.

Nečekejte záplavu smíchu ani film na romantické vlně od začátku do konce. Život má i odvrácenou tvář, plnou depresí, nudy a špatností. A i ty na vás z filmového plátna dýchnou.

Ale nebojte se, trochu humoru, ponaučení a náměty k přemýšlení vám film nabídne.

Hrdinové jsou lidé z velkoměsta s hektickým životním nasazením a budou pravděpodobně bližší lidem, kteří žijí v podobném stylu. Film si drží svěží tempo a všechny postavy jsou navzájem propojené, což se divák dozví až v závěrečné části filmu. Podobný styl jste mohli vidět ve filmu „Láska nebeská“, kde se zdánlivě samostatné dějové linky na konci sešly.

Námět z knihy

Na rozdíl od knihy, není ve filmovém zpracování tolik příběhů a ze 12 hlavních knižních postav do filmu přešlo jen 7. To zaručuje, že se divák v množství postav lépe zorientuje. Zatímco kniha je vyloženě čtením pro ženy, film si určitě najde i své mužské publikum.

Hodnocení filmu je zatím nejisté, hodnotili jej profesionální recenzenti a kritici. Teprve po pár týdnech v kinech se dá posoudit, jak se tvůrci trefili do vkusu českého diváka.

Knižního bestselleru se prodalo 160 tisíc výtisků, film je vzdáleně podobný stylu filmu „Po čem muži touží“, který v kině vidělo 600 tisíc diváků. Ale rozdíl zde určitě je. Nejde o komedii, ale spíš o drama s vtipnými prvky.

Pozvánka do kina

Přijďte se rozptýlit do kina, odpočinout si od každodenních starostí a podívejte se na životní trampoty prostitutky, pracovnice záchranky, manažerky mezinárodní společnosti, zaměstnankyně realitní kanceláře nebo učitelky. Filmoví hrdinové se potkají s těžkými volbami, drogami, nevěrou, partnerskými přestřelkami nebo problémy s dětmi. A vše je nadávkováno tak, abyste si film užili.