Anthony Hopkins: Jaké jsou jeho nejlepší filmy?

Anthony Hopkins: Jaké jsou jeho nejlepší filmy?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Anthony Hopkins na konci tohoto roku oslaví už své 84. narozeniny – a jeho tvorba je opravdu široká. Je to vynikají herec, kterého proslavily hlavně role temných postav. Mezi jeho nejúspěšnější film patří bezesporu Mlčení jehňátek

Přesto nejen z jeho rolí měli lidé v jeho okolí nemalé noční můry. Zejména pak režiséři, se nimiž spolupracoval.

Životní etapy Anthony Hopkinse

Přestože je Anthony Hopkins výjimečný herec, jehož kvality hned tak někdo nepřesáhne, měl hned několik zajímavých rolí i mimo obrazovku. V dětství byl introvert, který k sobě nikoho nepustil. Později měl období, kdy ho sužovaly deprese, které utápěl v alkoholu, poté se z něj stal ctižádostivý umělec, co se proslavil i na divadelním poli. Celosvětově je znám jako herec temných rolí, pro něž se snad narodil, protože ze záporné role dokázal udělat ještě zápornější.

Výjimečný herec s nelehkou povahou

Život vedle Anthony Hopkinse však pro mnohé nebyl jednoduchý. Tento skvělý herec má velmi zvláštní povahu a jen málokdo mu dokáže porozumět. To měla za následek, že s ním během natáčení řada režisérů musela doslovně bojovat. Hopkins často trpěl nezvladatelnými výbuchy vzteku a osočoval režiséry, že mu nechtějí rozumět. Co se týče ženského pohlaví, měl s nimi naprosto stejný problém. Opět byl nepochopen.

Jeho filmové role mají neuvěřitelnou hloubku

Ať už je Anthony Hopkins jakýkoliv, jeho herecký talent se mu nedá rozhodně upřít. Mezi jeho nejlepší filmy patří:

  • Mlčení jehňátek – tento film ho proslavil a jeho role v něm je nesmrtelná
  • Legenda o vášni
  • V mysli vraha
  • Provinění
  • Obřad
  • Seznamte se, Joe Black – zde výjimečně jeho postava nebyla záporná

Tento světově proslulý a geniální herec se třikrát oženil, ale má pouze jedinou dceru, která však nejde v jeho šlépějích.

Zdroj: