Anne Hathaway: Sen stát se jeptiškou se rozplynul, když dospívala

Anne Hathaway: Sen stát se jeptiškou se rozplynul, když dospívala
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dnes je Anna šťastnou manželkou a matkou a také velice žádanou herečkou. Má velice dobrý odhad na výběr rolí, a tak se dostala během krátké doby mezi hollywoodskou elitu. V Hollywoodu se zdržuje výhradně kvůli práci a s rodinou žije v New Yorku.

Ze života herečky

Anne Jacqueline Hathaway se narodila v New Yorku 12. listopadu 1982. Dcera právníka Geralda Hathawaye a herečky Kate McCauley má dva bratry, Michaela a Toma. Anne měla katolické vzdělání, a víra ji byla tak blízká, že se v 11 letech rozhodla stát jeptiškou. V 15 letech ale změnila na církev názor, když se její bratr Michael potýkal s problémy ohledně své homosexuality.

Herecké začátky

Jako herečka debutovala v televizi v roce 1999 v americkém televizním seriálu Get Real, ale teprve její první filmová role byla pro její kariéru stěžejní. V roce 2001 se představila v úspěšné Disney komedii Deník princezny, kde hrála mladou teenagerku Miu, která zjistila, že je princezna. Poté si zahrála v roce 2004 v pokračování a také se objevila v pohádce Zakletá Ella.

Úspěch přišel už s prvními filmy

Už za svou první filmovou roli inkasovala 400 tisíc dolarů, což byl velice štědrý honorář. V roce 2005 si za roli ve filmu Zkrocená hora řekla o dvojnásobek a dostala jej. V roce 2006 se filmem Ďábel nosí Pradu už definitivně dostala v Hollywoodu na seznam hvězd a za roli dostala rovný milion a od toho okamžiku už se její honoráře dostaly mezi ty nejvyšší.

Mezi nejúspěšnější filmy posledního desetiletí patří určitě sci-fi snímek Interstellars z roku 2014, kde si zahrála se šarmantním Matthewem McConaugheyem. Po boku Roberta De Nira si zahrála úspěšnou mladou podnikatelku ve snímku Stážista a s Rebel Wilson diváky bavila v komedii Podfukářky z roku 2019.

Spokojená manželka a matka

V roce 2012 se Anne provdala v Kalifornii za Adama Shulmana, herce a producenta. Anne porodila dvě děti a po druhém těhotenství se svěřila, že v obou případech nebyla schopná otěhotnět přirozenou cestou a povzbudila tak ženy, které mají podobné problémy, aby se nebály využit každou možnost k splnění svého snu stát se matkou.

Filmy, kde herečka hrála, vydělaly celosvětově 7 miliard dolaru, jmění herečky je odhadováno na 60 milionů dolarů.