Anna K: Příprava nového seriálu na Netflixu o Anně Karenině

Anna K: Příprava nového seriálu na Netflixu o Anně Karenině
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Konečnou podobu začínají mít přípravy nového historického seriálu, který bude prvním dramatickým projektem, který vzejde od ruských tvůrců. Netflix tak dává příležitost další zemi kde působí, aby se zapojila do programového složení filmové a seriálové platformy.

Rusko si vždy potrpělo na velkolepé produkce a má tak bohatou historii, že určitě nezůstane jen u jednoho projektu.

Pracovní název Anna K. nás zavede do atmosféry, kterou bravurně popsal ruský klasik, Lev Nikolajevič Tolstoj. Sám autor román nazval svým prvním skutečným románem a odbornou veřejností je dílo považované za to nejlepší, co klasická literatura nabízí. Román vyšel poprvé v roce 1878.

Zdroj: Autor: magicinfoto / Shutterstock

Příběh se zabývá tématem zrady, víry, rodiny, manželství, ruské společnosti. Zajímavě také srovnává život na venkově a ve městě v té době. Vše se točí kolem mimomanželského poměru mezi Annou a temperamentním jezdeckým důstojníkem hrabětem Alexejem Kirillovičem Vronským, který skandalizuje celý Petrohrad.  

V roli protagonistky literární klasiky uvidíme Svetlanu Khodchenkovou (38), herečku a modelku, kterou si možná vybavíte ze seriálu Vikingové nebo jako Viper z akčního sci-fi Wolverine (2013).

Scénář k seriálu napsali Maria Mikulina a Roman Kantor, který bude také projekt režírovat.

Točit by se mělo v Moskvě, v Petrohradě a na drsném ruském venkově. Nechme se překvapit, jak se tvůrci s osudem Anny Kareniny, manželky budoucího guvernéra Petrohradu vypořádají. Rozhodně by mohlo jít o zpestření současné nabídky historických seriálů, které jsou převážně v režii USA a VB.

Jak se nechal slyšet scénárista a režisér Roman Kantor:

" Přivést Annu Kareninu do Ruska 21. století a zároveň ji představit světu v jejím jazyce prostřednictvím Netflixu je pro mě splněným snem, a to doslova. Myšlenka na tento televizní seriál mi přišla ve snu, a od té doby se jí věnuji “.

Nadšení sdílí i Michael Azzolino, který má ve společnosti Netflix na starosti vedení mezinárodních originálních projektů.

Zdroj: