Křehká, rafinovaná, ale také ostrá jako břitva: Angelina Jolie 3x na Netflixu

Křehká, rafinovaná, ale také ostrá jako břitva: Angelina Jolie 3x na Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herečka, která dohnala šviháka Breda k alkoholismu, plní v poslední době titulní strany spíše rozvodovými pikantnostmi. Angelina už zřejmě vzdala snahu najít muže, který by doma nosil kalhoty a temperament dělí mezi herectví a produkční či režijní práci. Když nezachraňuje svět, ještě píše scénáře.

Jedno se ovšem zasloužilé matce, která dopřála svým dětem naprostou svobodu a každému pořídila svého učitele a vychovatelku, musí uznat. Jako herečka je skvělá a zatraceně sexy. Fanoušci ČSFD ji hodnotí jako třetí nejoblíbenější herečku na světě. Režiséři si považují, pokud jejich hereckou nabídku přijme.

Pojďme se podívat, komu se v minulosti podařilo Angelinu do svého filmu ulovit.

Wanted

  • USA / Německo, 2008

  • hodnocení 71%

Akční thriller režiséra Timura Bekmambetova je založený na komiksu, a kromě drsňačky Angeliny v něm uvidíte Morgana Freemana, Jamese McAvoye, Terence Stampa nebo Thomase Kretschmanna.

Děj se točí kolem Wesleyho Gibsona (McAvoy), který zjistí, že je synem profesionálního atentátníka a rozhodne se vstoupit do tajného spolku, kde pracoval jeho otec. Některé scény filmu jsou točeny v České republice a v Maďarsku. Film vydělal 342 milionů dolarů. Angelinu Jolie si užijete jako Fox, uznávanou členku Bratrstva, která mentoruje Wesleyho.

Kauza CIA

  • USA, 2006

  • hodnocení 65%

Americký špionážní film produkoval a režíroval herecký bard Robert De Niro a ve snímku si také po boku Angeliny Jolie a Matta Damona zahrál. Příběh je volně inspirovaný příběhy lidí, kteří byli u zrodu kontrarozvědky v Ústřední zpravodajské službě (CIA). Film vydělal 100 milionů dolarů.

Ve filmu se objevila celá plejáda hereckých hvězd, jako například Alec Baldwin, William Hurt nebo Joe Pesci. De Niro se vždy zajímal o období studené války, a tak do projektu šel i přes nízký rozpočet, což znamenalo, že musel přemluvit všechny herecké hvězdy, aby slevili ze svých požadavků. Původně měl hrát hlavní roli DiCaprio, ale měl už jiné závazky, stejně jako Damon. Na toho si ale režisér půl roku počkal, aby ho do filmu získal. Angelina zde hraje nejvýznamnější ženskou roli Margaret „Clover“ Russell, která svede Edwarda Wilsona (Damon).

Narušení

  • USA / Německo, 1999

  • hodnocení 80%

Opravdovým bonbónkem je potom film s mladičkou Angelinou, která si v režii Jamese Mangolda zahrála po boku Winony Ryder, Elizabeth Moos a Whoopi Goldberg. Prostředí psychiatrické léčebny je plné zvláštních bytostí a Angelina se předvede jako Lisa Rowe, diagnostikovaná jako sociopatka. Charismatická, manipulativní, vzpurná a násilnická je v ústavu od svých dvanácti let a během osmi let několikrát utekla, ale vždy je chycena a nakonec přivedena zpět. Ostatní pacienti k ní vzhlíží.

Pokud se vám nechce dřepět doma, můžete se vydat do kina na právě nedávno uvedenou premiéru Eternals, kde Angelina Jolie vytvořila jednu z výrazných rolí.

 

Zdroj.

  • autorský článek