Angelina Jolie: Jak se hollywoodská kráska cítila po zhlédnutí jejího prvního filmu?

Angelina Jolie: Jak se hollywoodská kráska cítila po zhlédnutí jejího prvního filmu?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Někdejší nejvíce sexy žena na světě, skvělá herečka a světoznámá humanitární aktivistka. Angelina Jolie je jednou z nejoblíbenějších aktuálních hereček na světě. Společně s Bradem Pittem tvořila několik let milostný pár „Brangelina“ a až dodnes patří mezi nejpopulárnější herečky.

Mládí a začátek kariéry

Angelina Jolie se narodila přímo do herecké rodiny. Její otec je oscarový vítěz Jon Voight a i její matka Marcheline Bertrand pracovala jako herečka. Jolie (která se celým jménem jmenuje Angelina Jolie Voight, Jolie je tedy pouze druhé jméno a ne příjmení) začala velmi brzy s herectvím. Již ve věku šestnácti let dokončila studium na filmové škole a našla si první menší role v divadle.

Poprvé před kamerou stála pro film „Lookin´ to Get Out“, kde pětiletá Jolie hrála po boku jejího otce Jona Voighta. Až o 11 let později si zahrála v klipu rockové legendy Lennyho Kravitze. Její první vetší role byla ve filmu „Cyborg 2“ a snímek byl současně jejím úplně nejhorším filmem. Jolie sama o filmu řekla: „Poté, co jsem to viděla, šla jsem domů a vyzvracela se.“

Mezinárodní úspěch

V roce 2001 zvládla Angelina definitivní průlom s filmem „Lara Croft: Tomb Raider“. Sice bylo její jméno po vítězství Oscara v roce 2000 již pevně zakotvené v Hollywoodu, samotné filmy ale nepatřily mezi smetánku. „Lara Croft“ byla ale světovým úspěchem a Angelina Jolie se mohla poté radovat z dalších velkých a významných rolí. Snímky „Hranice zlomu“, „Život nebo něco takového“ a samozřejmě „Mr. and Mrs. Smith“, kde se poprvé setkala se svým budoucím manželem Bradem Pittem, se staly na celém světě úspěšnými trháky.

Nejúspěšnějším rokem byl pro Angelinu rok 2008, kdy natočila tři vysoce úspěšné filmy. Akční thriller „Wanted“, historické drama „Výměna“ a animovaný „Kung Fu Panda“, ve kterém nadabovala statečnou bojovnici Mistryni Tygřici.

I v dnešní době se stále aktivně objevuje v kinech, její poslední větší role ve filmu „Zloba“, kde ukazuje život údajné zlé čarodějnice z Šípkové Růženky, je z každého pohledu parádní podívaná.

Angelina Jolie se nevyhnula ani režii. Natočila několik zajímavých dokumentárních filmů, jako například „A Place in Time“, ve kterém ukazuje život na 27 různých místech na světě, a to vždy přesně jeden týden.

Humanitární práce

Angelina Jolie se aktivně stará o zlepšení životních podmínek lidí žijících v zemích třetího světa. Taktéž se angažuje pro utečence a zdraví dětí v Africe. Dokázala tyto záležitosti dostat i na politickou úroveň, a sama se postarala o zlepšení situace v několika státech Afriky.

 

Zdroje: