Anatomii života obohatí šílená sestřička z Ordinace v růžové zahradě 2

Anatomii života obohatí šílená sestřička z Ordinace v růžové zahradě 2
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vystudovala Pražskou konzervatoř. Herectví se věnuje od svých sedmi let. Do uměleckého světa vstoupila jako dětská modelka po tom, co svého otce požádala, aby ji přihlásil do modelingové agentury. Inspirovala ji její sestřenice, kterou spatřila v katalogu oblečení. Dnes je z ní mladá herecká profesionálka.

Štěpánka Fingerhutová

Jednou z jejích prvních televizních rolí byla před několika lety postava zdravotní sestřičky Šárky Šedivé v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2. Ta Radimovi Fialovi jako doktorovi Hanákovi tenkrát pekelně znepříjemnila život. Svedla ho, a když o ní potom přestal mít zájem, narafičila na něj znásilnění. Chtěla ho všemi možnými způsoby přesvědčit, že ona je pro něj ta pravá, stíhala ho na každém kroku a svou psychopatickou láskou ho dusila do poslední chvíle. Tenkrát bylo Štěpánce pouhých dvacet let a díky této postavě se dostala do povědomí širší divácké veřejnosti, i když ji část lidí, kteří nedokázali oddělit Šárku od skutečné Štěpánky, zahrnovala velice nepříjemnými komentáři na sociálních sítích. Herečka to vyřešila tak, že příspěvky přestala číst a její profil jí spravuje maminka. 

Pracné začátky před televizními kamerami

S nástupem do Ordinace v růžové zahradě 2 vstoupila do pro ni zatím zcela neznámého světa natáčení. Dosud nepolíbená tímto prostředím, ve kterém je rychlost zásadní, byla Štěpánka častokrát ztracená, zvykala si na natáčení na tři kamery, ale její seriálový partner, Radim Fiala, jí podporoval, co jen to šlo. 

Příprava na roli zdravotní sestřičky Natalie Krauzové byla již o něco snazší. Nejenže s posledními lety účinkování v divadle a u filmu získala potřebné zkušenosti, má odborného poradce a oporu i ve vlastní domácnosti. Tím je Štěpánčin současný přítel, civilním povoláním lékař. Když si tedy neví rady s nějakým latinským názvem, nechá si ho vysvětlit a říct, jak má správně znít. Čtou spolu vzájemně i scénáře. A diváci se mohou v dalším pokračování seriálu Anatomie života přesvědčit, jak důkladná její průprava byla. 

Pár zajímavostí o Štěpánce Fingerhutové

Nejoblíbenějším Štěpánčiným pitím je Mimosa - pomerančový džus s proseccem. Ráda nosí módní doplňky z kolekce Magdaleny Zimové vytvořené přímo pro Divadlo v Dlouhé, kterého je Štěpánka součástí. Mimo to také hostuje v Divadle na Fidlovačce a v Činoherním klubu.

Dává přednost hraní na menší divadelní scéně před velkými jevišti. Cítí se tak bezpečněji a je jí milejší být blíže svým divákům. Na natáčení pro televizi a film si tato mladá nadějná herečka již také navykla, dokonce si tuto tvorbu velmi oblíbila.

Vysněnou roli zatím žádnou nemá. Jako dospívající slečna chtěla okusit postavu Julie v představení Romeo, Julie a tma, ale to se jí nepoštěstilo.