Dokonalá Miss Rosie, finalistka prestižní soutěže Elite Model Look, v Anatomii života a její dechberoucí zpěv a všestranný talent

Dokonalá Miss Rosie, finalistka prestižní soutěže Elite Model Look, v Anatomii života a její dechberoucí zpěv a všestranný talent
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je krásná, je půvabná, je obdařená citem pro hudbu i pohyb. Mohla by být vším, co by si přála. Takový multitalent, jaký bují ve zpěvačce a herečce Rozálii Havelkové, je nevídaný. Přece jen má z čeho čerpat. V její rodině se to nadáním jen hemží. Je tedy těžké rozhodnout, jakou osobností začít.

Postupujme od nejstarších uměleckých kořenů. Jejím dědečkem byl hudební skladatel a pedagog Svatopluk Havelka. Její babičkou byla rozkošná herečka Libuše Havelková, která se jednoznačně zapsala mezi nejoblíbenější filmové babičky nás všech. Obě dámy kouzelných křestních jmen k sobě našly to nejpevnější pouto s Rozáliiným dospíváním. Na otázku, jaký spolu s babičkou měly vztah, odpověděla: „Krásný. Sice jsme se sblížily až později, pravidelně vídat jsem ji začala, až když mi bylo asi třináct, ale měly jsme se rády. Jezdila jsem k ní o víkendu na výlet autobusem, já bydlela na Smíchově a ona až na Proseku! Vyprávěla mi o svém mládí, o svých prvních chlapcích a o tom, jak byla za války na povinných pracích v Německu.”

Cit pro hudbu a zpěv Rozálii vdechl do vínku její otec, zpěvák, herec a režisér Ondřej Havelka. Elegán se sametovým hlasem jako stvořeným pro potěchu uší, který vás přenese do krásných dob první republiky. A i Rozálie má v tomto ohledu co nabídnout. Často proto koncertují společně. Zaposlouchejte se s chutí do libé melodie překrásné swingové písně Bílé mraky. 

Elegán se sametovým hlasem jako stvořeným pro potěchu uší, který vás přenese do krásných dob první republiky.

Kromě jejího famózního silného hlasu, který až nahání příjemnou husí kůži je k obdivu i její pohybové nadání. Jako malá stepovala, ale nejvíce ji step bavil venku na kanálech. Kroužek už ji tolik netáhl. Díky stepu se ale propracovala k jinému vášnivému pohybu, a to flamencu. To bylo její srdcovou záležitostí po celých deset let. Kromě toho umí hrát na akordeon a v roce 2012 se probojovala mezi nejkrásnější modelky do finále prestižní soutěže Schwarzkopf Elite Model Look. Modeling si chtěla vždy vyzkoušet, ale nakonec přišla na to, že ji nenaplňuje. Předpoklady pro to být úspěšnou modelkou ale měla.

V současné době je na televizních obrazovkách k vidění hlavně díky seriálu Anatomie života, kde ztvárňuje Alici Javorskou. Její postava je potvora první třídy. Svou matku, Helenu Javorskou (Jitka Schneiderová) věčně obviňuje ze smrti svého otce a políčila past i na Helenina přítele, jen aby své matce ublížila. Když jí lest nevyšla, slehla se po ní zem a se svou matkou se znovu setkala až v nemocnici, kdy ji s vážným úrazem, který si sama způsobila, přivezla sanitka. To už byla od Alice, které v nemocnici zachránili život, poslední kapka a poslední rána zasazená její matce do srdce. 

Zdroj: