Anastasia Chocolatá: mladá herečka, která toho má hodně za sebou. Od holčičky ve Vyprávěj až po seriál na Netflixu

Anastasia Chocolatá: mladá herečka, která toho má hodně za sebou. Od holčičky ve Vyprávěj až po seriál na Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Anastasii Chocholatou si můžete pamatovat ještě z jejích dětských rolí ve Vyprávěj nebo ve filmu Pojedeme k moři. Nedávno si však vyzkoušela i roli v britském Netflix seriálu Srdce z ledu. Jak tedy vypadala její cesta k úspěchu?

Herecké začátky

Jednadvacetiletá herečka se narodila ve vesnici poblíž Pardubic a už odmala milovala zpěv, tanec a herectví. Svůj talent využila hned v několika reklamách, ve kterých hrála už od šesti let. Jednou z nich byla například reklama na Granko, na kterou ráda vzpomíná díky Jakubu Kohákovi, který ji tehdy režíroval. Krátce na to už dostala roli malé Majdy Sovové ve Vyprávěj, která ji dostala k širšímu publiku. Později si zahrála i v seriálu Gympl s (r)učením omezeným a Jetelín. Naskytla se jí i divadelní příležitost v Pardubicích, kde si zahrála v představení Kejklíř z Lublinu.

Rozhodla se pro studium Mezinárodní konzervatoře v Praze a během studia hrála ještě v seriálu Modrý kód. Po maturitě se objevila také v nové pohádce Zdeňka Trošky Zakleté pírko a v dramatickém hokejovém filmu Smečka.

Její poslední role byla právě v Netflix dramatu Srdce z ledu, kde ztvárnila krasobruslařku, která se později dostane k hokeji. 

Vyprávěj

Na roli ve Vyprávěj i svou seriálovou rodinu s Hanou Vágnerovou a Miroslavem Noskem s radostí vzpomíná. Jako malá holčička navíc měla výhodu si těžké období zažít na vlastní kůži, narozdíl od ostatních dětí, které ho mohou znát jen z vyprávění nebo hodin dějepisu.

„Mamka mi odjakživa říkala, co byli komunisti zač. Byla jsem informovaná o všem, co se dělo. Věděla jsem, že to takhle vyhrocené bylo,“ popsala herečka Pardubickému rozhlasu.

Role na Netflixu

Roli v Srdci z ledu získala Anastasia vlastně úplnou náhodou. Netflix dělal casting po celé Evropě, a tak hledali i české herce. Výhodu měla však v tom, že v dětství profesionálně krasobruslila. Proto ji také oslovili a vybrali pro ni jednu z rolí. Přestože herečka měla zpočátku problémy s hraním v angličtině, v Anglii se více rozmluvila a nakonec vše proběhlo bez problémů. Díky roli se herečka mohla zase aspoň na chvíli vrátit ke krasobruslení a dokonce si vyzkoušet hokej. V bráně však jednou během tréninku dostala ránu pukem, a tak to asi občas bylo i dost náročné.

Rozhodně to však byla jedinečná zkušenost, díky které se jí otevřely dveře i k jiným zahraničním rolím. Snad ji tedy v nějakém zahraničním filmu nebo seriálu uvidíme i příště.

Zkušenosti

Na to, že herečka teprve nedávno maturovala, má spoustu zkušeností jak z herectví a práce v zahraničí, tak sportu. Její partner je fotbalista, a tak si kromě bruslení občas i zakope. Párkrát si Anastasia zkusila také dabing, a tak už jí toho na vyzkoušení už ani tolik nezbývá.

Uvidíme tedy, kde ji příště zahlédneme. Druhá série Srdce z ledu nakonec nebude, takže to může být v divadle, filmu i na zahraniční scéně.

 

Zdroje: