Amálie Pešková se v Ulici vrací do minulosti

Amálie Pešková se v Ulici vrací do minulosti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Amálka Pešková přišla do Ulice coby matka lékaře Libora Seidla – tehdy ještě nebyla Pešková, ale Seidlová. Postupem času se stala stabilní postavou a aktuálně má v Ulici výraznou linku okolo chaty v Harasově.

U svého syna, Libora Seidla, pracovala jako zdravotní sestra. Libora Seidla v Ulici již nevídáme, ale Amálie se zde usadila a roku 2014 se provdala za Vlastimila Peška. Je aktivní důchodkyní a pomáhá v nadaci na pomoc seniorům. Ráda chodí na výlety a jako bývalá zdravotní sestra se o Vlastu Peška vzorně stará.

Žádost o ruku byla čistě praktická a neromantická, jak už to k Vlastovi Peškovi patří, ale jejich soužití jim dosud klape – s menšími obláčky patří ke stabilním párům. Dana Syslová alias Amálka je velká milovnice psů a na plac si s sebou dlouhých šest let brala svou fenku Máňu. Pak se Máňa sama rozhodla, že již hrát nebude a odešla do hereckého důchodu.

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Život Amálie a Vlasty byl poměrně klidný, než se vynořila minulost a Amáliin exmanžel. Ač po smrti, velmi překvapivě jí v poslední vůli odkázal chatu v Harasově. Společně s Vlastou jsou rozhodnuti ji prodat, ale ještě předtím se tam Amálka vypraví podívat, zavzpomínat a její přesvědčení o nutnosti prodeje ji začne opouštět. Padne na ni nostalgie, zvlášť když se u ní na chatě objeví soused Zdeněk Kratochvíl (v podání Karla Heřmánka).

Kromě něj se Amálce objeví ještě jeden muž z minulosti, Karel Chrpa, kterého ztvárnil Miroslav Mejzlík. Jako moc tito dva zasáhnou Amálce do života, není zatím zcela jasné. Jeden z nich se objevil již několikrát u Amálky doma a určitě jsme ho neviděli naposled. Vlasta by měl i důvod žárlit, Amálie se nevyhnula nostalgii a vzpomínání na „staré dobré časy“, kdy byli všichni mladí a trávili společné dny na Harasově se sousedy i jejím nevěrným zesnulým exmanželem, na kterého i přes jejich neslavnou minulost vzpomíná v dobrém. Ale už nyní to jistě hrálo roli v jejím rozhodování o prodeji chaty.

Jelikož s Vlastimilem Peškem už jednu chatu vlastní, a to Vlastovu milovanou u Berounky, připomínalo to nejprve boj o to, na kterou chatu se bude jezdit, chvilku to vypadala i na rozvod.

O chatu se rozhořel boj i z venku a o kupce neměla Amálka nouzi. Zájem o koupi měla Marie s Jolanou a také Petr Kaštan, který měl zájem o jakoukoliv chatu, která bude k dispozici. Amálie se nakonec definitivně rozhodla nechat si chatu v Harasově.

Času na přemýšlení měla dost, jelikož si v mezičase stihla ještě zlomit nohu – což pro tak činorodou osobu znamenalo úplné peklo. Nechtěla být na nikom závislá, ale po delším čase doma měla naopak problémy se vypravit sama ven, bála se sejít i ze schodů. Jelikož dvě chaty mít nemohli, Vlasta nakonec ustoupil a obětoval chatu u Berounky. Petr Kaštan byl natolik neodbytný, že po dlouhém licitování o ceně a podmínkách se nakonec s Vlastou dohodl na odkoupení. Co Amálii ještě čeká a jak to bude dál s chatou a jejími staronovými přáteli, se určitě dozvíme v dalších dílech.

 

Zdroje: