Alena Mihulová: Vztah s Karlem Kachyňou pro ni neznamenal protekci

Alena Mihulová: Vztah s Karlem Kachyňou pro ni neznamenal protekci
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nebýt konkurzu na film Sestřičky, jehož se studentka ekonomické školy Alena Mihulová účastnila, možná by český filmový svět přišel o jednu z nejzajímavějších hereček. Co jí přinesl vztah s režisérem Karlem Kachyňou a které role jsou její nejlepší?

Zlomové Sestřičky

Rodištěm Aleny Mihulové je Brno, po své matce má rakouské předky a k divadlu tíhla už od mládí. Spolupracovala například s pražským amatérským Aneb divadlem. Svou první filmovou roli ztvárnila ve svých 18 letech. Jednalo se o film Sestřičky (1983), který ji přinesl slávu a také životní vztah. Při natáčení se totiž seznámila se svým budoucím manželem – režisérem Karlem Kachyňou. Společně pak vytvořili ještě další tři filmy – Smrt krásných srnců (1986), Městem chodí Mikuláš (1993) a Kráva (1994).

Bohužel manželství trvalo jen deset let, protože Karel Kachyňa v roce 2004 zemřel.

Manželství se slavným režisérem

Partnerství s Kachyňou, který byl o 41 let starší než Alena Mihulová, bylo pro ni zásadní. Nejprve ho deset let tajili, ale v roce 1994 se z tohoto nesourodého páru stali manželé a o rok později také rodiče dcery Karolíny. Bohužel manželství trvalo jen deset let, protože Karel Kachyňa v roce 2004 zemřel. Po jeho smrti se na chvíli herečka stáhla do ústraní a smutek po ztrátě z manžela začala řešit alkoholem, přiznala pro Seznam Zprávy. Nakonec ale šla do sebe, ze závislosti na něm se úspěšně vyléčila a pustila se zase do práce.

Domácí péče

Alena Mihulová dala herecky opět o sobě vědět v roce 2015 ve filmu Domácí péče, kde shodou okolností hrála opět roli zdravotní sestry. Její výkon si vysloužil výhru na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary, Českých lvech i Cenách české filmové kritiky. Snímek byl dokonce vyslán na boj o americké Oscary.

Herecká práce Aleny Mihulové je spojená s filmem i televizí, kde jsme ji mohli vidět například v seriálech Četníci z Luhačovic, První republika, Okresní přebor, Ohnivé kuře, Doktorka Kellerová.

Dnes patří Alena Mihulová mezi naše nejlepší současné herečky. Její herecký talent si získal srdce diváků.

Zdroj: