Přehlídka skutečných nehod z natáčení, které se nakonec dostaly do hotového filmu

Přehlídka skutečných nehod z natáčení, které se nakonec dostaly do hotového filmu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když chce někdo natočit dobrou či akční scénu, není vždy zajištěno, že se daný herec vyhne bolesti. Některé nehody se dokonce dostanou do filmu, protože žádný herecký výkon nevypadá tak realisticky, jako opravdická bolest.

Leonardo DiCaprio ve filmu „Django: Unchained“

Během smlouvání o prodejní cenu černošské otrokyni se v legendárním filmu od Quentina Tarantina zranil Leonardo DiCaprio o sklenici, kterou naštvaně zničil o stůl. Střepy mu rozřezaly ruku, ze které poté silně krvácí. Scénu dokonale zahrál až do konce a vůbec se tím nenechal rozrušit.

Šokované obličeje Christopha Waltze a Jamieho Foxxe jsou tedy reálné, což dodává scéně ještě větší dramatický efekt.

Čtěte také: Jak se s autonehodou a ztrátou paměti vypořádali skuteční Leo a Paige z filmu Navždy spolu

Brad Pitt ve filmu „Sedm“

Detektivové Miles (Pitt) a Somerset (Morgan Freeman) pronásledují masového vraha Johna Doea (Kevin Spacey). Během honičky v dešti Brad Pitt velmi nešťastně uklouzne po vodě a spadne rukou vpřed do čelního okna od auta.

Pitt musel ihned do nemocnice a podstoupil operaci. Následující týdny nesměl ruku zatěžovat a natáčení muselo být pozastaveno.

Čtěte také: Kterak si hollywoodský krasavec Channing Tatum během natáčení historického filmu poranil svou mužskou chloubu

Brad Pitt ve filmu „Troja“

I druhé zranění Pitta se nakonec dostalo do filmu. Ve snímku „Troja“ hraje Achilla. Achilles je známý tím, že je nezranitelným mimo malé části na své patě. Ironické je, že se Pitt během jedné z finálních bojových scén zranil právě na patě.

Natáčení muselo být na několik měsíců přerušeno. Achillova pata se stala pro Pitta tedy osudnou.

Čtěte také: Bizarní zranění Brada Pitta: Jakou část těla si hollywoodský fešák poranil při natáčení historického velkofilmu

Daryl Hannahová ve filmu „Blade Runner“

Kdo viděl film, určitě si vzpomene na Prisovo setkání s J. F. Sebastianem. Při panickém útěku narazí do přístojícího auto a rozmlátí loktem okno. To ale nebylo ve scénáři. Daryl Hannahová na mokrém betonu uklouzla a omylem narazila do skleněného okna.

Scénu sice bezchybně dohrála až do konce, jenže její kůže praskla na osmi místech kolem loktu.  

Čtěte také: Oliver Reed nechal na place doslova svůj život, Gladiátor se mu stal osudným

Viggo Mortensen ve filmu „Pán prstenů“

V druhém filmu této technicky dokonalé trilogie si Aragorn (Mortensen) myslí, že dva hobiti nepřežili útok orků. Naštvaně odkopne helmu směrem do kamery. Jediným problémem ale bylo, že ta helma nebyla atrapa, nýbrž reálná rytířská helma.

Mortensův bolestivý řev ve filmu zůstal. Domů si odnesl dva zlomené prsty u nohou.

Čtěte také: Při natáčení historického velkofilmu utrpěl hlavní hrdina četná zranění a jeden z herců dokonce zemřel na infarkt

Halle Berry ve filmu „Ghotika“

Jediný případ v našem seznamu, kde za nehodu mohl jiný herec. V tomto snímku z roku 2003 měl Pete Graham (Robert Downey Jr.) za úkol „zkrotit“ šílenou doktorku Mirandu Greyovou (Halle Berry). V jedné scéně jí proto vykroutil rameno. Až se zlomilo.

Downey Jr. neprodleně zastavil natáčení a Berry byla odvezena do nemocnice. Natáčení pokračovalo až o dva měsíce později. Kamarádskému vztahu mezi herci tato nehoda neuškodila, dodnes se pravidelně vídají.