Čtvrtek v Ulici: Žofku sužuje stres z vlastní mámy a Julie nabízí Kristýně paušál

Čtvrtek v Ulici: Žofku sužuje stres z vlastní mámy a Julie nabízí Kristýně paušál
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Divácky napínavý bude i 4449. díl Ulice, jelikož v něm, mimo jiné, půjde zase o Žofku. Její máma je psychicky nevyrovnaná a ona už neví, jak dál. Z rozvodu svých rodičů si nese šrámy nejen na duši, ale i na těle. To Kristýna má své bolístky pod kontrolou, ale peníze na terapii jí pomalu, ale jistě, docházejí. 

Julie se s tím nemaže a Kristýně nabízí paušál

Julie si musí být dobře vědoma toho, že Kristýna se v penězích zrovna nekoupe. Přesto jí pokaždé doporučí buďto nějaký zajímavý seminář nebo lekce navíc. Pro Kristýnu už to ale začíná být finančně neúnosné. Zároveň má ale pocit, že jí terapie pomáhá a posouvá ji, ale za jakou cenu? Když jí pak Julie nabídne speciální ceník, a dokonce ještě k tomu podotkne, že paušál nenabízí jen tak někomu, odhazuje Kristýna všechen stud a o finanční pomoc prosí svou mámu.

Ta samozřejmě souhlasí, protože pro dobro svých dětí by udělala cokoliv. Otázkou je, jestli se Kristýna na Julii neupíná až příliš. Vždyť většinu meditací lze udělat i svépomocí, no ne? Tolik by ji nestálo ani studium na vysoké škole.

Dušková je Žofce v patách

Alespoň polovinu terapie, kterou si měsíčně dopřává Kristýna, by nejspíš uvítala i Žofka. Ta se ale rozhodla svůj stres řešit jinak, a to sebepoškozováním. Jejím jediným přítelem v nouzi jí je teď Michal, a tak mu nezištně nabízí doučování zdarma. U něj má alespoň pocit, že na svá trápení není sama. Zato Dušková, ta by se měla jít léčit. Nevidí, že svým uzurpátorským chováním Žofku utrápí.

Přestane někdy paní Dušková ovládat Žofčin život?
Přestane někdy paní Dušková ovládat Žofčin život? | Zdroj: TV Nova

Sama by se měla svěřit do péče těch nejlepších psychologů. Možná by pak lépe překonala rozvod se svým manželem, čímž by na něj konečně přestala neustále nadávat. Co by dala Žofka za rodiče, jaké má Michal! Ti, ať se děje, co se děje, drží spolu. Ona místo toho musí vymýšlet, jak se zbavit matky, která se na ni nezdravě upnula. 

Zdroj článku:
  • Autorský text