3 zajímavosti Deadpoola, které prostě musíte znát

3 zajímavosti Deadpoola, které prostě musíte znát
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Deadpool se dočkal celkem silné fanouškovské základny již po prvním zfilmování v roce 2016. Oblíbili si ho i ti, kteří neměli nejmenší ponětí o jeho charakteru z komiksového světa. Proto si představíme tři fakty o Deadpoolovi, které možná neznáte.

Je, či není mutant

 

To, že se Deadpool objevuje a protíná se světem X-menů není žádná novinka. Připomeňme si dostaveníčka s Piotrem Rasputinem A.K.A Colossem ve škole pro nadanou mládež. V druhém pokračování byla ve snímku většina X-menů společně s Deadpoolem, i když se od něj distancovali demonstrativním zavřením dveří. Tento fakt může dávat čtenáři mylnou představu, že je také mutantem. Jak ale přeci víme, Wade Wilson A.K.A Deadpool byl velice nadaným žoldákem, respektive normálním mužem v produktivním věku, kterého postihla rakovina. Své schopnosti získal až poté, co mu byl do těla vpraven Wolverinův mutagen, který způsobil až překvapivé regenerační účinky. Ale mutanti ve vesmíru Marvel se se svými schopnostmi rodí, případně je přirozenou cestou nalézají v průběhu dospívání. Takže Deadpool je spíše děsivým projektem než reálným Marvelovským mutantem.

 

Živý, mrtvý, živý, mrtvý

 

Umírání a znovuožívání nebylo populární pouze u Daniela Jacksona z Hvězdné brány, ale také u některých superhrdinů. Nikdo ale neumí umírat s takovou grácií jako Deadpool. Jeho téměř nevyčerpatelné možnosti regenerace dávaly autorům příležitost popustit uzdu fantazii, a proto je možné tvrdit, že se jedná o superhrdinu s největším počtem úmrtí v komiksovém světě. Jediný problém nastává, pokud se nad regeneračními schopnostmi Deadpoola zamyslíme. Nedávají totiž smysl. Byl roztrhán na kousky výbuchem, byl schopný regenerace, i když mu zbyla pouze ruka, byl sněden nemrtvými, byl rozerván, a přesto znovu ožil.

 

Jedno možné vysvětlení jeho navracení se ze záhrobí je možné dohledat v sérii The Thanos Quest, ve které byl Thanos povolán Smrtí k získání kamenů nekonečna, aby obrátil běh života. Smrt se obávala vývoje, který vnímala. Thanos po získání všech kamenů udělal to, co jsme mohli sledovat v Avengers: Infinity War. Zajímavý je ale důvod. Ve filmu Thanos vysvětluje problémy s přelidněním Vesmíru a dělá tak z něj padoucha, který si u mnohých diváků získal svým činem uznání. Ve zmíněné sérii je důvod jiný. Thanos se chce zavděčit Smrti a tím činem spojeným s lusknutím prstů ji prokázat svou nehynoucí lásku.

 

Deadpool měl několik možností se Smrti přiblížit (a vyléčila ho schopnost regenerace) a díky tomu si s ní začal menší románek. Smrt jeho pokusy o sblížení sdílela a žárlivý Thanos proto na Deadpoola uvrhl kletbu nesmrtelnosti. Kdo asi řekl v druhém díle Deadpoola to „…Miluji tě Wade Wilsone“ poté, co se Deadpool dostat na hranici záhrobí. Nebyla to přeci jen ona Smrt?

 

Mluví do kamery, to je supr

 

Deadpool komunikuje s obecenstvem neotřelou formou. Dívá se přímo do kamery, zatímco vysvětluje divákům všechny podrobnosti. Vtipkuje a cílí přímo na nás jako by věděl, že je jeho život jen na pásce odvíjené v projektoru a že jeho charakter je stejně plochý jako plátno kina. Vlastně nám dělá takové divadelní představení, ve kterém komunikuje přímo s obecenstvem. V komiksu tomu není jinak. Deadpool dokonce skáče po svých dialogových oknech, používá speciální bubliny ke komunikaci se čtenářem. Deadpool si je totiž vědom toho, že je pouze postavou ve filmu, respektive komiksu.

 

Tento fakt ukazuje Deadpoola ve zcela jiném světle. Mnohým z diváků může připadat jako zcela střelený a pošahaný šílenec, kterému nezáleží téměř na ničem. Jenže co když není šílený. Co když si je zcela vědom toho, že je pouze výplodem fantazie autora, scénáristy, režiséra a kostymérů, a proto pouze dokonale hraje svou roli. Roli šílence. Co když je jedinou postavou Marvelovského vesmíru, která si toto uvědomuje. Co když je zcela duševně zdravý, absolutně příčetný, zatímco ostatní hrdinové žijí ve svých vylhaných a vysněných bublinách, žijící své nedůležité fiktivní životy bez jakéhokoli uvědomění.

 

Na další díl Deadpoola si budeme muset nejspíše chvíli počkat, ale můžeme předpovědět, že díky nevyčerpanému kouzlu vesmíru, ve kterém se právě tato postava vyskytuje, to bude solidní podívaná. Tak se nechme překvapit a sledujme vesmír Marvelu a novinky, které přinese.