Herci, kteří odešli z roztočených filmových projektů. Kdo měl původně hrát Christiana Greye nebo Freddieho?

Herci, kteří odešli z roztočených filmových projektů. Kdo měl původně hrát Christiana Greye nebo Freddieho?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Většinou jde ve filmovém průmyslu vše podle plánu – a když se herec upíše nějakému projektu, také jej dokončí. Tyto 3 případy ale skončily úplně jinak. A co myslíte? Dopadlo to nakonec dobře?

Padesát odstínů s jiným hercem?

Víte o tom, že roli Christiana Greye původně dostal úplně jiný herec? Byl jím Charlie Hunnam. Rodák z anglického Newcastlu se zapsal do srdcí diváků například filmem z roku 2017 Král Artuš: Legenda o meči nebo snímkem Návrat do Cold Mountain. Později dostal nabídku zahrát si ve filmové verzi slavného románu 50 odstínů šedi, se kterou souhlasil. V té době se ale jeho blízký přítel Guillermo Del Toro zmínil o svém snímku Purpurový vrch a Charlieho pro něj získal. Roli Greye tedy ztvárnil Jamie Dornan.

Čtěte také: 50 odstínů šedi: Jak probíhalo natáčení erotických scén a jaká ocenění si herci vysloužili

Borat jako Freddie Mercury?

Když se tvořil snímek Bohemian Rhapsody, měli jeho tvůrci spoustu práce. Do role hlavní postavy se přihlásil i Sacha Baron Cohen. Měl ale poněkud jinou představu o filmu a přál si, aby se netabuizovala zpěvákova sexuální minulost. Naopak členové kapely Queen Brian May a Roger Taylor – měli v úmyslu vytvořit konzervativní portrét zpěváka i kapely. Borat se s nimi neshodnul a musel z kola ven. Mimo jiné prohlásil, že hudebníci měli v úmyslu Freddieho smrt zařadit již do poloviny filmu. To se naštěstí ve finální verzi nestalo.

Čtěte také: Bohemian Rhapsody (2018): Rami Malek roli Freddieho trénoval celý rok

Rodina Aaliyah si to nepřála

V roce 2014 začal vznikat snímek Aaliyah: The Princess of R&B, která přišla při pádu letadla o život v pouhých dvaadvaceti letech. Do životopisného snímku byla nejprve obsazena talentovaná Zendaya. Nakonec se ale dozvěděla, že pozůstalá rodina si vznik snímku nepřeje, a proto od něj dala ruce pryč. Nepřišlo jí to etické. Film se natočil a hlavní roli si v něm zahrála Alexandra Shipp.

Nebýt uvedených okolností, možná bychom dnes ve filmech viděli úplně jiné hlavní tváře.