Druhé nejdůležitější ocenění roku: Zlaté maliny

Druhé nejdůležitější ocenění roku: Zlaté maliny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Od covidové pandemie je konec března období zlatých sošek. V Hollywoodu se slavnostně rozdávají Oscary za nejlepší filmy posledního roku. Ve stejném městě se ale o noc dříve rozdávají zlaté maliny. Jeden film letos schytal hned 5 „cen“.

Nominovaní a zajímavá kategorie

O letošní zlaté maliny „stál“ znovu velmi barevný mix snímků křížem krážem filmovými žánry. Nejúspěšnější, a tím pádem film s nejvíce nominacemi (9), byl barevný muzikál „Diana: Muzikál“. A ano, obávali jste se správně, jde o život britské princezny a tragicky zabité královny srdcí Lady Diana. Jen jako muzikál. Geniální.

I pokračování klasiky „Space Jamu“ schytala 4 nominace, a to i v kategorií „Nejhorší herec v hlavní roli“ – hodně špatná zpráva pro basketbalistu LeBrona Jamese. V prvním díle si hlavní role mezi kreslenými postavami od Looney Tunes zahrál Michael Jordan, který byl za svůj výkon ze všech stran pochválený.

Zlaté maliny jsou známé za svoji kreativitu, a proto se často objeví nové kategorie. Letos se například objevil „Nejhorší film s Brucem Willisem v roce 2021“, převážně díky tomu, protože si Willis zahrál v posledním roce v celkem 8 filmech.

Vítězové s jedním překvapením

Není moc překvapující, že „Diana: Muzikál“ zvítězila v nejvíce kategoriích. Z devíti nominací proměnila 5 ve vítězství – Nejhorší film, nejhorší režie, nejhorší scénář, nejhorší hlavní herečka a nejhorší vedlejší herečka. Překvapující ale je, že si Jared Leto odnese sošku pozlacené malinky za svou vedlejší roli ve filmu „Klan Gucci“.

Jako každý rok se předala i „Malina na opravu“, cena, kterou dostane dřívější vítěz maliny, jenž si ale novým filmem napravil reputaci. Letos se to povedlo Willovi Smithovi. Za „Král Richard“ mu byla udělena opravná malina.

 

Zdroj: