2 interaktivní filmy na Netflixu, které dětem neukazujte

2 interaktivní filmy na Netflixu, které dětem neukazujte
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud jste ještě nenarazili na Beara Gryllsema, tak si na Netflixu najděte titul Tvůj souboj s divočinou: Neprochladni! Film z roku 2021 vás sice na přežití v divočině moc nepřipraví, ale zasmějete se.

Že jste ještě podobný formát nezkusili? Je to snadné. Film vám bude nabízet možnosti, které povedou filmového hrdinu dál. Měl by cestu, kterou mu určíte, ve zdraví přežít.  Bear Gryllsem se probouzí v divočině, je na padáku, zachycený na stromě a hlavou dolů. Má výpadek paměti. A musí jednat. Mrzne. Když se mrštně odřeže z padáku, musí najít úkryt, vodu a jídlo. Vy ho povedete a určíte, co má dělat. I tak bude trochu zmateně pobíhat. Udělá si útočiště z padáku a vyvráceného stromu. Bude potřebovat také oheň. Větví a šňůrou z padáku si ho rozdělá. Neptejte se jak, přece třením.

I když se budete pozorně dívat, stejně ten zázrak vzplanutí neuvidíte. Napadne vás, že by spíš umrzl, než by tímto způsobem v zimě, kdy je vše zmrzlé a mokré, dřevo třením zapálil. On to však nějak dokázal. A na řadě je jídlo a voda. Bear se snaží vyhrabat si nějaké červy, ale klacíkem to nejde. Půda je zmrzlá a nůž si asi šetří. Ale našel led, tak si hned pořádnou porci strčil do batohu. A hurá hledat jídlo.

Tak to bylo snadné, smrad cítil už z dálky. A to mrzne! Dobře uleželá zdechlina medvěda byla přikrytá větvemi. Bear okamžitě zhodnotil situaci. Tělo bylo v rozkladu, ale hned poznal, že medvěd byl obětí zápasu a zabilo ho něco velkého a silného (a inteligentního, když si ho tak pěkně přikrylo větvemi). Zvláštní, že v divočině se nenašlo jediné zvíře, které by nemělo hlad a nenašlo si zapáchající pochoutku. Bear ovšem zajásal. Kožešinou se zahřeje a maso poslouží jako pečínka.

Naštěstí je divák ušetřen a nevidí stahování zvířete, ovšem dobrodruh má potom kůži na sobě. To musí být síla. Přestože se zajisté chvíli zdržel výrobou oděvu a porcováním šťavnaté pochoutky, oheň, kam přiložil před odchodem tři proutky, ještě stále hořel. A pečený medvěd nakonec vypadal dost dobře.

A dobrodružství teprve začíná. Můžete se těšit i na honičku s vlkem a prapodivného tvora ve skalách. Rozhodně si interaktivní film vyzkoušejte, ale děti si k obrazovkám raději neberte. Mohlo by se stát, že by si něco z „kurzu přežití“ chtěli vyzkoušet. Medvěda sice domů nepřinesou, ale něco by se venku našlo. Po chvíli si Bear zakousne jako svačinu stonožku. Dá jí přednost před švábem. A víte, jak jsou děti zvědavé!

Netflix má pro vás ještě další dobrodružství. Pokud vás Bear pobavil, můžete se s ním vydat na další dobrodružství Tvůj souboj s divočinou: Poprask na safari.

Tak do toho!

 

Zdroj: